Grad

ČITAOCI JAVLJAJU: Problem sa kanalizacijom u naselju Duvanika

Cisterna koja ispumpava kanalizacione cevi svakodnevna je slika u naselju Duvanika, tačnije u ulici Elemirski red. U ovoj ulici kanalizacija ne funkcioniše već duže vreme.

 

U ovom delu nalaze se dve stambene zgrade, kao i vrtić „Zvezdica“, i kanalizacija se puni velikom brzinom, pa ni to jedno pretakanje dnevno, iz fekalne u kišnu kanalizaciju, nije dovoljno, kažu stanovnici porodičnih kuća u ovoj ulici, koji su se za pomoć obratili portalu zrenjaninski.com.

 

– Naše su kuće niže u odnosu na zgrade, pa nam se kanalizacija sliva iz zgrada, čiji stanari, za razliku od nas, kanalizaciju koriste normalno. Već popodne nam se kanalizacija izliva u dvorište, o izgledu i mirisu ne možemo ni da govorimo, posebno u ovim vrelim danima. U večernjim satima ne smemo da pustimo vodu iz vodokotlića, odmah se izliva – pričaju nam građani, i dodaju da je prošle godine urađen deo kanalizacije udaljen od njihovih kuća pedesetak metara.

 

U JKP „Vodovod i kanalizacija“ portalu zrenjaninski.com rečeno je da su upoznati sa problemom stanovnika ulice Elemirski red.

 

– U ovoj ulici došlo je do havarije na kanalizacionoj mreži, koja je dovela do nagiba u jednom delu mreže, zbog čega i dolazi do povremenog zagušenja – kažu u „Vodovodu“. – Kvar je većeg obima i nalazi se na dubini od četiri metra, pa je potrebno izvršiti posebne tehničke pripreme za njegovu sanaciju, ali i obezbediti značajna finansijska sredstva. Trenutno stanje otežava i visok nivo podzemnih voda u ovom delu grada, koji onemogućava bilo kakve radove na sanaciji, tvrde u „Vodovodu“, i dodaju da se stanje kontroliše, da se angažuju ekipe na odgušenju i da će tako biti sve do konačnog rešavanja problema.

 

Građanima do tada preostaje da, čim se kanalizacija prelije, zovu dispečersku službu, rečeno je našem portalu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.