Grad

“Čistoća” obeležila Svetski dan životinja, učenici donirali hranu za napuštene pse

Svetski dan životinja

Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina obeležilo je danas Svetski dan životinja, koji je ustanovljen 1931. godine na konvenciji ekologa u Firenci.

 

Tim povodom, u Prihvatilištu za napuštene životinje, koje radi u okviru JKP “Čistoća i zelenilo”, organizovano je druženje sa učenicima Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” i Hemijsko – prehrambene i tekstilne škole “Uroš Predić”, sa smera zaštita životne sredine.

 

Svetski dan životinja
Danijela Tančić

 

– Ovo je prava prilika da deca od malih nogu nauče kako se treba ophoditi prema životinjama, da ih ne treba jednostavno izbacivati na ulicu, već da im životinje mogu biti pravi prijatelji. Smatram da bi svaki građanin trebalo da ima svog kućnog ljubimca, jer bi se i na taj način rešio problem napuštenih životinja. Naše preduzeće od prvog dana, otkad je otvoreno prihvatilište, promoviše udomljavanje kao jedan vid mere smanjenja populacije napuštenih životinja – izjavila je portparolka JKP “Čistoća i zelenilo” Danijela Tančić, koja se zahvalila učenicima OŠ “Žarko Zrenjanin”, odeljenju VI-1, i nastavnici Jelici Popov, jer su donirali hranu i vitamine za napuštene pse.

 

Podsetimo, građani koji žele da udome kućnog ljubimca mogu prvo pozvati prihvatilište na broj telefona 064/811-68-78 i informisati se o svim uslovima. Adresa prihvatilišta je Dr Tihomira Ostojića bb – ulaz u gradsku deponiju.

 

Udomljavanje je svake subote od 10 do 13 časova.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM