Grad Vesti Zrenjanin

“Ciklonizacija” izvodi tretmane protiv krpelja i komaraca (Foto)

ciklonizacija

Ekipe novosadskog preduzeća “Ciklonizacija” već nekoliko nedelja na teritoriji Grada Zrenjanina sprovode tretmane u okviru ovogodišnjih akcija sistematske zaštite zdravlja građana od komaraca i krpelja.

 

– Prvi krug monitoringa uređenih zelenih javnih površina i tretmana na osnovu rezultata monitoringa zavšen je neposredno pred 1. maj. Tretmani će se izvoditi periodično do jeseni. Zbog činjenice da su krpelji najaktivniji u proleće i na jesen, u ovim periodima i tretmani će biti češći. Sistematski pristup suzbijanju krpelja odgovor je gradske uprave i „Ciklonizacije“ na činjenicu da se iz godine u godinu povećava procenat krpelja koji prenose opasnu lajmsku bolest – kaže za portal zrenjaninski.com Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću novosadskog prediueća “Ciklonizacija”.

 

Pročitajte još: Dekoracije u obliku šešira, cveta i bidermajera postavljene na trgu (Foto)

 

Inače, sistematska akcija obuhvata parkove, šetališta, igrališta, dečja igrališta i sve druge uređene zelene javne površine.

 

ciklonizacija

 

Paralelno sa ovom akcijom izvode se i tretmani protiv komaraca. Sistematska akcija zaštite zdravlja građana od komaraca podrzumeva monitoring larvi i odraslih komaraca, biološke i hemijske tretmane protiv larvi komaraca sa zemlje, vode i iz vazduha, kao i tretmane protiv odraslih formi komaraca sa zemlje, sa vode i iz vazduha. Takođe, podrazumeva i kontrolu uspešnosti svih vrsta tretmana.

 

– Na osnovu rezultata monitoringa, za sada je bilo potrebe da se izvedu larvicidni tretmani na kanalima i stalnim barama. To je i urađeno, a serija tretmana sa zemlje i sa vode iz amfibijskih vozila završena je prethodnih dana – navodi Aćimović.

 

ciklonizacija

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM