Grad Vesti Zrenjanin

BEZOBRAZLUK: Pojedini zakupci štandova ostavili haos iza sebe! (Foto)

zakupci štandova

Pojedini zakupci štandova na manifestaciji “Dani piva”, koja je upravo završena, ostavili su Žitni trg u katastrofalnom stanju. Limeni i žičani kontejneri, kao i žičane korpe koje su postavljene za odlaganje komunalnog otpada, pojedincima očito nisu značili ništa.

 

– Raznoliki otpad, poput staklenih flaša, kesa, limenki, kartonske i plastične ambalaže, papira, grančica, šuta, otpadaka od hrane, zakupci štandova bacali su gde su stigli. Takođe, masnoću su izlivali pored šahta i u sam šaht. To za posledicu može da ima zapušenje odvodne kanalizacije. Poražavajuće je i to da su ostavili i veće količine pepela koje su radnici “Čistoće” prvo morali da gase uz pomoć cisterni sa vodom. Tek onda su ih odnosili i odlagali na gradsku deponiju – objašnjava portparolka JKP “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina Danijela Tančić.

 

 

Tokom ovogodišnje manifestacije “Dani piva” dnevno se u proseku na gradsku deponiju odnosilo između 140 i 160 kubnih metara smeća. To su znatno veće količine u odnosu na prošlu godinu, kada se odnosilo između 70 i 80 kubika otpada.

 

Pročitajte još: Upućen apel građanima zbog učestalih požara na otvorenom prostoru

 

– Radnicima našeg preduzeća treba još nekoliko dana da, uz korišćenje kompletne mehanizacije, komunalnu higijenu dovedu u prvobitno stanje. Bez obzira na sve, grad je u jutarnjim satima, tokom trajanja manifestacije, uz maksimalno angažovanje naših radnika, bio uredan i čist. To samo pokazuje da smo postigli cilj. A to je da nivo komunalne higijene održimo na zavidnom nivou – ocenila je Tančić.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM