Grad Vesti Zrenjanin

Bekim Rukeci: Voda mora da bude dostupna svim građanima

bekim rukeci
Bekim Rukeci

Aktivista „Zrenjaninske akcije“ Bekim Rukeci izjavio je danas, na šestoj po redu protestnoj vožnji, koju je organizovalo ovo udruženje građana, da je na vidiku sudski proces između „Fabrike vode“ i Grada Zrenjanina.

 

– Zaista ne znamo ko će pobediti, ali znamo ko će izgubiti. Izgubiće građani Zrenjanina. Ili će grad opet tražiti strateškog partnera i dati fabriku nekom privatnom licu, pa će se ponovo završavati neki poslovi. Ili će, s druge strane, grad morati da plaća milionske iznose „Fabrici vode“. U tom slučaju, opet će da se olakša gradska kasa. A taj novac će da ode u privatne džepove – kazao je Bekim Rukeci.

 

PROČITAJTE JOŠ: Pošta Srbije prodaje 20 polovnih vozila, najskuplje košta 93.057 dinara

 

On je naglasio da je voda javno dobro od strateškog značaja i da kao takva ne sme da bude predmet slobodne trgovine.

 

– Voda mora da bude dostupna svima, svakom pojedincu, svakom građaninu, kako Zrenjanina, tako i cele Srbije, i to pod jednakim uslovima. Javno – privatna partnerstva u vezi sa snabdevanjem vodom su samim tim neprihvatljiva – poručio je Rukeci.

 

Dodao je da će zato „Zrenjaninska akcija“ zahtevati od Vlade Srbije stavljanje van snage izmene Zakona o komunalnim delatnostima iz 2018. godine.

 

– Taj Zakon je promenjen samo na slučaju Zrenjanina. U svemu ovome nećemo biti sami i podršku toj inicijativi imamo iz cele Srbije – dodao je Rukeci.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Danas je u Zrenjaninu održana nova, šesta po redu protestna vožnja, zbog toga što je već 17 godina na snazi zabrana upotrebe vode iz gradskog vodovoda za piće i spremanje hrane, a problem sa vodosnabdevanjem ni do danas nije rešen.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak