Grad

„BDF plus“ naplaćuje kazne za neplaćeno parkiranje vozila

parking

Mnogi Zrenjaninci poslednjih dana dobili su na kućne adrese obaveštenja iz firme BDF plus iz Beograda. U tom obaveštenju stoji da zbog neplaćenog parkiranja u Zrenjaninu, i to iz prošle godine, treba da plate nešto više od 12.000 dinara. Osnovna kazna je 1.200 dinara, a ostalo su takse i troškovi firme BDF plus.

 

Objašnjenje smo potražili od direktora JKP „Pijace i parkinzi“ Ilije Mandića.

 

– U pitanju je advokatska firma iz Beograda kojoj smo ustupili potraživanja – kaže Mandić za portal zrenjaninski.com. – U pitanju su relativno mala potraživanja za koja nam se ne isplati da angažujemo javne izvršitelje. Za one koji imaju 5 neplaćenih kazni angažujemo izvršitelja, a za ove manje, BDF plus iz Beograda.

 

Kada ne plati parking ili prekorači vreme, vozaču sledi opomena na šoferšajbni. Kazna je tada 1.200 dinara. Ukoliko je plati u roku od 8 dana, kazna može i da se prepolovi. Ako je ne plati, vozač će dobiti opomenu na kućnu adresu od „Pijaca i parkinga“. Ako je plati tada, može da ostvari popust. Ali, ako ne plati, potraživanje se ustupa BDF plusu.

 

– I oni prvo opominju, a ako nema reakcije, stiže rešenje pred izvršenje – kaže Mandić i dodaje da je sve urađeno po nalogu Nadzornog odbora preduzeća.

 

Na sajtu Agencije za privredne registre, BDF plus doo vodi se kao preduzeće za konsultantske aktivnosti u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ljudi bi trebalo da placaju parking. To je norma koju je celokupno drustvo usvojilo, odobrilo pa prema tome treba i da se ponasa.
    Inace je maticna firma, ove cerke firme, Direct Factor doo.
    Oni posluju sa parking problemima na teritoriji cele Srbije.

  • Na toj adresi nema nikakve firme, to su neki prevaranti. Ne placajte nista, mogu da vam pljunu pod prozor!

sinovoz