Grad

AUTOMOBILIMA JURCAJU PORED PESKARE

ZRENJANIN – Uoči početka svake sezone na omiljenom zrenjaninskom kupalištu Peskara, otvori se pitanje bezbednosti saobraćaja na ulicama koje vode ka jezeru.

Uskoro će ovo mesto biti puno kupača
Uskoro će ovo mesto biti puno kupača

Ulice Radnoti Mikloša, 9. maja i Tot Ištvana nisu predviđene da se u njima odvija saobraćaj velike frekvencije, naročito imajući u vidu da se ovim ulicama osim vozila kreće i mnogo pešaka.

– Mi svake godine tražimo od policije da pojača kontrolu na ovim saobraćajnicima, jer je istina da u toku letnjih meseci ima mnogo više vozila, i automobila i motora, a da ima i primera brze i neprilagođene vožnje – kaže za portal „Zrenjaninski“ Marica Kričkić, sekretarka Mesne zajednice „Sava Kovačević“. – Uglavnom smo dobijali odgovor da nema dovoljno policije. Signalizacija u ovim ulicama dobro je urađena, ali mnogi je vozači ne poštuju, dodaje Kričkić.

Stanovnici ovih ulica predlagali su da se na pojedinim deonicama postave ležeći policajci kako bi vozači bar malo usporili.

– To nije moguće – kaže Kričkić. – Naši građani bi voleli svako ispred svoje kuće da ima ležećeg policajca. Nažalost, istina je da je bilo manje problema dok neke ulice nisu bile asfaltirane. Suština je da se poštuju saobraćajni znaci i da svi shvate da su ovo ulice, a ne poligon, i sve će biti u redu, ističe Kričkić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • I šta je rezime ovog razgovora sa nadležnima? Da ne postoji rešenje. Zašto?Zato što su nesposobni. Kada već nema dovoljno policije, što i razumem, a i logično je da ne treba patrola policije da stražari celu sezonu na Peskari. Kada je već mentalitet naših vozača takav kakav je i to zahvaljujući lošoj kaznenoj politici naše države prema prekršiocima, šta je problem staviti ležeće policajce na svakih 15ak metara. Ljudi koji su nadležni da se ovako nešto dovede u red ne osećaju svoju odgovornost, ali kada se bude dogodila nesreća svi će prati ruke, iščuđavaće se i pričaće naravno da ništa ne mogu da čine jer je takav zakon?! Setite se događanja u Elemiru od pre samo 2 godine. Zar treba neko da strada i da celo naselje izađe na protest, da bi se nešto dovelo u red?! Zapitajte se nadležni. KAKO ĆETE SPAVATI?