Grad Vesti Zrenjanin

Ana Brnabić: „Metito“ će u narednih 25 godina upravljati postrojenjem

ana brnabić prisustvovala potpisivanju ugovora
Foto: Vlada Republike Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas potpisivanju ugovora o realizaciji projekta prečišćavanja vode za piće u Zrenjaninu sa kompanijom „Metito“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 

Ugovor su potpisali gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, direktor kompanije „Metito“ Rami Gandur i v.d. direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Predrag Bodiroga.

 

Brnabić je istakla da je Vlada Srbije pomogla da se reši višedecenijski problem sa vodom za piće u Zrenjaninu. Dodala je da je problem rešen na jedini mogući način, a to je javno – privatno partnerstvo.

 

PROČITAJTE JOŠ: Polovina od ukupnog broja službi za katastar ponovo funkcionalna

 

Prema njenim rečima, prethodni vlasnik fabrike za proizvodnju vode bila je privatna kompanija, pa Vlada nije mogla svojim sredstvima da reši ovu situaciju.

 

– Ovo je najznačajniji trenutak u ovom teškom projektu obezbeđivanja pijaće vode građanima Zrenjanina i skidanja zabrane upotrebe vode koja je uvedena pre 18 godina – naglasila je ona.

 

Premijerka je izrazila nadu da će stanovnici Zrenjanina u prvom kvartalu 2023. dobiti tehnički ispravnu vodu, a u prvom kvartalu 2024. godine i vodu za piće.

 

Ona je objasnila da je „Metito“ otkupio postojeće postrojenje za 3,5 miliona evra i da će u projekat dobijanja čiste pijaće vode za 95.000 stanovnika grada Zrenjanina uložiti još 18 miliona evra.

 

Sredstva i u sanaciju vodovodne mreže

 

Predsednica Vlade je navela da će „Metito“ u narednih 25 godina upravljati postrojenjem i investirati u njega. Nakon toga će ono postati vlasništvo grada.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Brnabić je najavila i da će Vlada paralelno sa ovim poslom uložiti 510 miliona dinara u sanaciju vodovodne mreže i zamenu azbestnih cevi u Zrenjaninu. To je neophodno kako bi voda koju će građani dobiti u svojim domovima bila istog kvaliteta kao ona na izlazu iz fabrike vode.

 

Šta je o ovome dan ranije izjavio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, možete PROČITATI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

5 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Šta to znači da će upravljati postrojenjem? Ja mislim da to znači da će nas sa cenom vode derati ko male majmune u narednih 25 godina. Uzgred, da li je gradonačelnik pitao tkzv.premijera ŠTA SE DEŠAVA SA AUTOPUTEM? verovatno bi trebala znati odgovor ako nema neku govornu manu.

  • Otkud njima pravo da rade to što rade na potpuno isti umobolan način ovako dugo? Ne, ne trebaju meni više nikakvi odgovori. Jasno je kako se zove cela ujdurma (iako možete da je krstite i npr „Breskva“ ili „majmunluk“! Zove se organizovani kriminal. Znači – ne izjave, pitalice i odgovori! Samo, jedino i isključivo: lična ODGOVORNOST za smrt i bolest. Ko god i šta god da je potpisao/podstrekivao ili la ugradio/la se i sve tome slično!

  • Ma ovi cega su se dohvatili sve su upropastili,a sad opet od pocetka da dokrajce sto je ostalo.

sinovoz