Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Akcija “Zasadi drvo”: Oko 300 novih sadnica na nekoliko lokacija u gradu

zasadi drvo

Akcija „Zasadi drvo“, koju sprovode Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, zajedno sa JP „Vojvodinašume”, organizovana je danas na nekoliko lokacija u Zrenjaninu.

 

Za ovu priliku obezbeđeno je oko 300 sadnica poljskog jasena, javora, gorskog javora i mleča.

 

PROČITAJTE JOŠ: Da li ste probali Piccolo mix: Ukus koji će vas oboriti s nogu!

 

Akciji se priključio i gradonačelnik Simo Salapura. On je učestvovao u sadnji javora u parku kod spomenika stradalima u Drugom svetskom ratu, u naselju Bagljaš.

 

zasadi drvo

 

Salapura je ocenio da su ovakve akcije, kao što je “Zasadi drvo”, izuzetno važne, budući da živimo u delu Evrope koji je najslabije pošumljen. On je podsetio da je Grad Zrenjanin u protekle dve godine nabavio blizu 20.000 sadnica koje su prosleđene seoskim i gradskim mesnim zajednicama. Deo sadnica je iskorišćen i za ozelenjavanje saniranih divljih deponija.

 

– Tražimo pogodne lokacije za nove sadnice. Prijavili smo se na nekoliko konkursa kako bismo uredili i gradske parkove. Svakako podržavamo i inicijative građana kada je u pitanju ozelenjavanje grada – rekao je Salapura.

 

Šefica Rasadnika JKP „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina Aleksandra Magazin je istakla da su u poslednje dve godine akcije sadnje sve češće, kao i donacije. Ona je dodala da „Čistoća“ ulaže u sadni materijal i podizanje i renoviranje parkova i ulica.

 

– Za petnaestak dana očekuje nas uređenje ulice Vojvode Petra Bojovića. U njoj ćemo zasaditi crvenolisnu šljivu, pošto je to nekada bila Šljivarska ulica – najavila je Magazin.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM