Gastro kutak YSLAJDER

AUSTRALIJSKE TENISERKE SE ODUŠEVILE DOMAĆOM PILEĆOM SUPOM!

Danijel Marković

ZRENJANIN – Ni Australijanke nisu mogle da odole ukusima čuvene banatske supe! Naime, kako portal zrenjaninski. com saznaje, kad su prvi put probale domaću pileću supu sa knedlama i rezancima, reprezentativke Australije u tenisu, koje su gošće našeg grada poslednjih nedelju dana, tražile su da se ovaj specijalitet obavezno svakog dana nađe na meniju!

 

Danijel Marković

 

– Tačno tako – priča za portal zrenjaninski.com Danijel Marković, 31- godišnji glavni kuvar hotela “Vojvodina”. – Sve drugo se menja, ali ručak mora da počne – supom.

 

Tajna ove omiljene supe, ustvari, i nije tajna.

 

– Glavni sastojak su voda, pileće meso i pileće kosti – priča Danijel. – Dodajemo šargarepu, pečeni celer, pečeni luk, paštrnak, koren peršuna, lovorov list, biber u zrnu, so. Supa mora da se kuva najmanje četiri, pet sati da bi bila prava. Kad je gotova, procedimo je i ukuvamo domaće rezance i knedle od griza, i dodamo seckanu šargarepu.

 

Tog dana kada smo posetili Danijela i obišli supu koja se tiho kuvala na šporetu u kuhinji hotela “Vojvodina”, na meniju je bila i orada na žaru, pileće belo meso na žaru, pena sa piletinom i pečurkama i paprikom u sosu, razne salate. Za dezert – voće.

 

Teniserke Srbije i Australije na svečanoj večeri u hotelu “Vojvodina”

 

Danijel, ali i ostalo osoblje hotela “Vojvodina”, najzadovoljniji su kada su im gosti zadovoljni. A ako priča o čuvenoj banatskoj supi stigne i preko okeana, to im je posebna nagrada.

 

Zanimljivo je da Danijel baš i nije hteo da bude kuvar.

 

– Želeo sam da budem poslastičar – priča Danijel. – No, nije bilo tog smera ovde, pa sam upisao kuvarstvo i evo me sad u kuhinji i uživam – smeška se simpatični mladi, a već glavni kuvar hotela “Vojvodina”.

Podeli članak
sinovoz
FAM