Foto dana

Perleski izviđači organizovali zanimljive igre za poletarce i pčelice

Vaskršnje igre 2018

Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Perleza uspešno je organizovao takmičenje za svoje članove u kategoriji poletaraca i pčelica, pod nazivom „Vaskršnje igre 2018“.

 

– Odred je po četvrti put organizovao takmičenje na kojem je učestvovalo 45 poletaraca i pčelica, uzrasta od sedam do jedanaest godina, iz tri čete – Farkaždina, Ečke i Perleza. Nadmetanje je bilo u četiri discipine, i to pecanje jaja, nošenje jaja u kašiki, trka zeca i najtvrđe jaje. U igrama je učesvovalo 35 članova naše organizacije – kaže Dragan Musić, starešina odreda „Čiča Janko“.

 

Čiča Janko

 

U disciplini pecanje jaja redosled pobednika je sledeći – prvo mesto Jovana Jovanović, druga je Milica Novakov, a trećeplasirana Sara Antonijević.

 

Kod takmičenja u nošenju jaja pobednik je Mladen Lišin, drugi je Dejan Milić, a treća opet Sara Antonijević.

 

U disciplini najtvrđe jaje prvi je Aleksandar Antonijević, drugoplasirana je Milica Novakov, a treći Nemanja Jekić.

 

U trci zeca prvak je Mladen Lišin, odmah za njim je Nikola Velemirov, a treća je Jelena Velemirov. Poredak u ukupnom plasmanu je: 1. Mladen Lišin; 2. Milica Novakov; 3. Aleksandar Antonijević.

 

Čiča Janko

 

Nakon završetka igara podeljene su diplome i slatkiši najuspešnijim pojedincima, a potom su se mladi izviđači pridružili učesnicima uskršnjeg festivala koji su organizovale članice Sekcije žena Perleza.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz