Ekonomija YTOP

ZREPOK SUMIRAO REZULTATE: VEĆI PRIHODI, ALI MANJA DOBIT

zrepok

ZRENJANIN – Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ i ovog proleća organizovalo je redovno druženje sa novinarima, što je uvek prilika da se sumiraju poslovni rezultati članica, ali i razmene mišljenja i stavovi o aktuelnim gradskim prilikama.

 

 

Sve članice ZREPOK-a 2016. godinu završile su u plusu, sa većim prometom i prihodom nego 2015. ali i sa znatnom manjom dobiti. Manja dobit rezultat je povećanja troškova poslovanja. Neke od članica povećale su i broj zaposlenih, ali uglavnom na teritoriji drugih gradova i opština, a ne u Zrenjaninu.

 

I ovog puta se razgovaralo o dokumentu koji je ZREPOK usvojio pre nekoliko meseci. Reč je o listi gradskih prioriteta koji se, po mišljenju ovog poslovnog udruženja, veoma sporo ili nikako ne realizuju, a direktno utiču na kvalitet svih građana i privrednika.

 

Jedan od tih prioriteta jeste izgradnja obilaznice, što je tema koju je ZREPOK kandidovao pre nekoliko godina a da se na izgradnji nije odmaklo ni za metar. Slično je i sa rešavanjem problema zdrave pijaće vode, mada se tu otišlo najdalje.

 

– Ekološki problemi ono su na šta gradske vlasti mogu da utiču, a u to spada i zaštita Begeja i završetak Begejske petlje. Begej ima velike potencijale, a mi u njega izlivamo kanalizaciju. Trebalo bi samo pogledati šta su od Begeja uradile naše komšije – ko je skoro bio u Temišvaru zna o čemu pričamo – istakao je direktor „Kompanije Jovanović“ Budimir Jovanović.

 

Predsednik ZREPOK-a Steva Kočalka istakao je da bi tema nad svim temama već danas morala biti demografska slika grada.

 

– Zrenjanin u ovom trenutku ima najviše 75.000 stanovnika, skoro 20.000 manje nego pre deset godina. Građani se u velikom broju iseljavaju u veće gradove i u inostranstvo, a situacija u selima je poražavajuća. Nema ni razvoja, ni proizvodnje, ni obrazovanja, nema ničega ako nema stanovnika – istakao je Kočalka.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • O ovome je trebalo misliti ranije …
    Žalosno je šta uradiše sa tolikim preduzećima, a niko odgovarao nije….niti će…Nabrojaću samo neka: Bek, Pivara, Fabrika šešira, Fabrika tepiha,Proleter, Jugoremedija…..Izmestiše prodavnice (po ne znam čijem nalogu) u AVIV …..Pešačka zona, koja je nekada vrvela od šetača sada je pusta……Užas !!! Jad i beda !!!