• Zrenjaninski privrednici zadovoljni poslovnim rezultatima u prošloj godini

    Firme članice udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) u prošloj godini zabeležile su odlične poslovne rezultate, naročito u odnosu na 2020. kada je pandemija koronavirusa uticala, kako na privredu, tako i na sve druge sfere života.   Prema preliminarnim podacima, predstavljenim na današnjem radnom doručku koji su čelnici ZREPOK-a priredili za predstavnike medija, prihodi članica ovog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski privrednici zadovoljni poslovnim rezultatima u prošloj godini

    Firme članice udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) u prošloj godini zabeležile su odlične poslovne rezultate, naročito u odnosu na 2020. kada je pandemija koronavirusa uticala, kako na privredu, tako i na sve druge sfere života.

     

    Prema preliminarnim podacima, predstavljenim na današnjem radnom doručku koji su čelnici ZREPOK-a priredili za predstavnike medija, prihodi članica ovog poslovnog udruženja su u 2021. bili veći za 18,33 odsto u odnosu na godinu dana ranije. Dobitak je povećan za čak 80 odsto, na šta je najviše uticala kompanija „Dijamant“, dok je broj zaposlenih povećan za oko 11 odsto. U ovom trenutku, u firmama koje su okupljene u udruženju „Zrenjaninski poslovni krug“, zaposleno je više od 5500 radnika.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju dvosoban komforan stan na Žitnom trgu (Foto)

     

    O svemu tome, ali i o aktuelnim dešavanjima i projektima koji imaju za cilj poboljšanje uslova života i rada u Zrenjaninu, bilo je reči na ovom radnom doručku.

     

    Predsednik ZREPOK-a i direktor i osnivač trgovinskog lanca „Gomex“ Goran Kovačević ocenio je da je prošla godina za ovu kompaniju bila uspešna. On je dodao i da je „Gomex“ našao novog investitora, te da se očekuje da će u roku od desetak dana biti potpisan ugovor sa njim.

     

    – U pitanju je novi investicioni fond, veći od ovoga sa kojim smo radili do sada. Cilj nam je da u narednom periodu proširimo broj maloprodajnih objekata sa 211, koliko ih imamo sada, na 500. Tako bismo u punom smislu postali nacionalna kompanija – istakao je Kovačević.

     

    Jovanović: Nikad se nije više gradilo nego sada

     

    Vlasnik kompanije „Keramika Jovanović“ Budimir Jovanović takođe je istakao da je prošla godina po poslovnim rezultatima bila odlična za razliku od 2020. kada je virus korona napravio veliki problem u sektoru građevine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: HOTEL VOJVODINA zapošljava nove radnike na nekoliko radnih pozicija

     

    – Nikad se nije više gradilo nego sada. Tu ne mislim samo na stanove, već i na poslovne objekte – istakao je Jovanović, čija je kompanija prošle godine predstavila i svoj prvi stambeno-poslovni objekat „Harmonija“ u Zrenjaninu.

     

    Vlasnik porodične firme „UM-Ing“ Borislav Umićević je naglasio da je ova kompanija lane poslovala izuzetno uspešno i da je realizovala velike projekte u Hrvatskoj i Mađarskoj. Sada je aktuelan projekat u Rumuniji. „UM-Ing“ se, inače, prvenstveno bavi projektovanjem i proizvodnjom opreme i pružanjem usluga konsaltinga i inženjeringa u domenu uljarske industrije.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Što se tiče opštih uslova poslovanja, imali smo problema sa pandemijom koronavirusa, s obzirom na to da radimo u inostranstvu. Međutim, uspeli smo sve to da prevaziđemo. Ove godine će problem biti cena čelika, koja se sada već neregularno menja – naveo je Umićević.

     

    On je dodao da je u prethodnom periodu ovoj kompaniji bio jako bitan povraćaj PDV-a što je, kako je istakao, izuzetno dobro funkcionisalo.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]