• Zrenjaninski poslovni krug se uspešno izborio sa korona krizom (Video)

    Zrenjaninski poslovni krug je predstavio šestominutni video u kojem članovi ovog udruženja, koje okuplja vodeće privrednike u srednjem Banatu, govore o poslovanju u prošloj godini, izazovima sa kojima su se firme susretale i aktivnostima udruženja ZREPOK.   Predsednik ZREPOK-a i vlasnik kompanije „Keramika Jovanović“ Budimir Jovanović ocenio je da je posle 11 godina, koliko postoji, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski poslovni krug se uspešno izborio sa korona krizom (Video)

    Zrenjaninski poslovni krug je predstavio šestominutni video u kojem članovi ovog udruženja, koje okuplja vodeće privrednike u srednjem Banatu, govore o poslovanju u prošloj godini, izazovima sa kojima su se firme susretale i aktivnostima udruženja ZREPOK.

     

    Predsednik ZREPOK-a i vlasnik kompanije „Keramika Jovanović“ Budimir Jovanović ocenio je da je posle 11 godina, koliko postoji, Zrenjaninski poslovni krug snažniji nego ikad ranije.

     

    – Članice ZREPOK-a su u prošloj godini ostvarile poslovne prihode u ukupnom iznosu od 55 milijardi dinara, sa više od 5100 zaposlenih. U isto vreme, budžet grada Zrenjanina je iznosio oko četiri milijarde dinara. Smatramo da ćemo ove godine postići još značajnije rezultate, jer postoje sve predispozicije za to. Očekuje se i oporavak privrede na nivou republike – kazao je Jovanović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Čuli smo koliki je broj nezaposlenih, a evo koliko ljudi ima posao

     

    Da bi ste to postiglo, podvukao je Jovanović, neophodno je realizovati javni dijalog između vlasti, privrede i ostalih činilaca koji mogu da doprinesu da se donose najbolje odluke u interesu građana ove sredine.

     

    Inicijativa da trgovinski objekti i tržni centri ne rade nedeljom

     

    Zamenik predsednika ZREPOK-a i generalni direktor kompanije „Gomex“ Goran Kovačević ocenio je da je koronavirus ozbiljno pogodio celo društvo, pa i privredna društva okupljena u Zrenjaninskom poslovnom krugu.

     

    – Snalazili smo se kako smo znali i umeli. Naši timovi su radili danonoćno, pokušavajući da nađu rešenje za svakodnevne probleme koje nam je korona priređivala. Pomogao nam je i paket državnih mera, gde je svako uspevao da nađe nešto što mu je bilo potrebno. Ali, bez obzira na izdašnu državnu pomoć, pokazalo se koliko je preduzetnički duh presudan u ovakvim kriznim momentima – naglasio je Kovačević.

     

    On je pojasnio da je trebalo izboriti se sa zatvorenim granicama, skraćenim radnim vremenom, nedostatkom javnog prevoza, zaštitne opreme…

     

    – Kada su i vrtići prestali da rade, mnoge zaposlene majke su se suočile sa ogromnim problemom – kako uskladiti posao i čuvanje dece. Ipak, sve smo zajedno prevazišli. Zato moram da se zahvalim svim našim zaposlenima – poručio je Kovačević.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Član Izvršnog odbora ZREPOK-a i vlasnik trgovinskog lanca „PerSu“ Dragoljub Bjeloglav podsetio je da je Zrenjaninski poslovni krug podneo inicijativu da trgovinski objekti i tržni centri ne rade nedeljom.

     

    – Naše mišljenje je da to ne bi imalo nikakvog uticaja na bruto društveni proizvod. S druge strane, radnici bi imali više vremena za sebe i svoje porodice – objasnio je Bjeloglav.

     

    U nastavku pogledajte kompletan video.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija