• Zrenjanin se izdvaja po visokim cenama stanova u novogradnji

    Prosečna cena stanova u novogradnji u Srbiji prošle godine je iznosila 178.742 dinara, što predstavlja povećanje od 7,6 odsto u odnosu na 2020, objavio je Republički zavod za statistiku.   Cene stanova su se kretale u intervalu od 50.032 dinara po kvadratnom metru u Bujanovcu, do 374.921 dinar u beogradskoj opštini Savski venac.   PROČITAJTE […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin se izdvaja po visokim cenama stanova u novogradnji

    Prosečna cena stanova u novogradnji u Srbiji prošle godine je iznosila 178.742 dinara, što predstavlja povećanje od 7,6 odsto u odnosu na 2020, objavio je Republički zavod za statistiku.

     

    Cene stanova su se kretale u intervalu od 50.032 dinara po kvadratnom metru u Bujanovcu, do 374.921 dinar u beogradskoj opštini Savski venac.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju petoiposobna kuća u naselju 4. jul (Foto)

     

    Najviše cene novoizgrađenih stanova zabeležene su u beogradskim opštinama, gde je prosečna cena u gradskim naseljima povećana za 10,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Prosečna cena je iznosila 255.385 dinara. Pored beogradskih opština, po visokim cenama izdvojili su se i Čajetina, Novi Sad, Vrnjačka Banja, niška opština Medijana, Zrenjanin, Kragujevac, Pančevo i Užice.

     

    Površina prodatih novoizgrađenih stanova u Srbiji u proseku je iznosila 56 kvadrata.

     

    Prema tim podacima, prosečna površina novoizgrađenih stanova u Zrenjaninu je 57 kvadratnih metara. Prosečna cena po kvadratu je 120.035 dinara.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Kada je reč o Vojvodini, prošle godine su samo u Novom Sadu stanovi bili skuplji nego u Zrenjaninu. Najjeftiniji su bili u Apatinu, gde je prosečna cena kvadrata iznosila 65.928 dinara.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Cene kuća su jako niske pogotovo starijih kvalitetnih i udobnih kuća.Ne znam zašto je tako poražavajuće niska cena kuća u Zrenjaninu.Čak su u Żablju,Kaću,Bačkom Jarku selima oko Novog Sada kuće mnogo skuplje nego u gradu Zrenjaninu.Očigledno da Zrenjanin ima viška kuća u ponudi pa je poražavajuće niska cena kuća u gradu.Nadam se da će se vremenom drastično povećati cena kvadrata kuća u gradu Zrenjaninu.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija