• Zrenjanin dobio nagradu za najveći investicioni projekat

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je, u ime zrenjaninske lokalne samouprave, nagradu „Beogradski pobednik 2018“ za najveći investicioni projekat u Srbiji u ovojgodini. Reč je o dolasku kineske kompanije „Šandong Linglong“, kao najveće direktne inostrane investicije u Zrenjaninu ikada, a koja će svoje pogone u proizvodnji izgraditi u industrijskoj zoni „Jugoistok Ečka“.   „Ovo prestižno priznanje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin dobio nagradu za najveći investicioni projekat

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je, u ime zrenjaninske lokalne samouprave, nagradu „Beogradski pobednik 2018“ za najveći investicioni projekat u Srbiji u ovojgodini. Reč je o dolasku kineske kompanije „Šandong Linglong“, kao najveće direktne inostrane investicije u Zrenjaninu ikada, a koja će svoje pogone u proizvodnji izgraditi u industrijskoj zoni „Jugoistok Ečka“.

     

    „Ovo prestižno priznanje u oblasti privrede stiglo je u Zrenjanin kao još jedna potvrda snažnog investicionog zamaha u ovoj godini i najave realizacije nekoliko velikih investicija u 2019. godini, od kojih izgradnja fabrike pneumatika prevazilazi ne samo lokalne, već i regionalne okvire“, saopštio je Grad Zrenjanin.

     

    Zahvaljujući na priznanju, gradonačelnik Janjić je rekao da mu čini veliku čast što su potencijali Zrenjanina još jednom prepoznati i nagrađeni, ovom prilikom kroz prestižnu nagradu „Beogradski pobednik 2018“.

     

    – Grad Zrenjanin je grad sa najvećim procentom povećanja broja zaposlenih u Srbiji u prethodnoj godini i sa najvećim povećanjem robne razmene sa inostranim zemljama. Nova investicija vredna je milijardu dolara, a industrijsku zonu proširujemo na dodatnih 550 hektara. Trend dobrih vesti i realizaciju novih projekata nastavićemo i sledeće godine. Zahvaljujem se na priznanju, a daljim radom i zalaganjem ćemo opravdati ovu nagradu – poručio je Janjić.

     

    Uz Janjića, dodeli nagrada „Beogradski pobednik 2018“ prisustvovali su i njegov pomoćnik Dragan Ćapin, član Gradskog veća za resor saobraćaja i turizma Dragan Vulešević i šef Odseka za lokalni ekonomski i ruralni razvoj Gradske uprave Jovan Vukanović.

     

    Prisutni su imali priliku i da vide promotivni film o gradu Zrenjaninu i njegovim potencijalima, s akcentom na privredu, nove proizvodne pogone i objekte čija je izgradnja u toku u gradskim industrijskim zonama „Jugoistok-Ečka“, „Bagljaš“ i „Severozapad-Elemir“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija