Ekonomija Vesti Zrenjanin

„Živinoplus“ prodaje svoju imovinu u Zrenjaninu, čak i aerodromsku pistu

živinoplus
Foto: Pixabay

Stečajni upravnik Poljoprivrednog preduzeća „Živinoplus“ iz Vladimiraca oglasio je prodaju nepokretne imovine ove firme, koja se nalazi u katastarskoj opštini Zrenjanin.

 

Sudeći po ovom oglasu, reč je o pozamašnoj imovini u koju, osim zgrada, spada i aerodromska pista površine 8.351 kvadratni metar! Objekti su, kako se navodi u oglasu, izgrađeni pre donošenja propisa o izgradnji objekata i bez odobrenja za gradnju.

 

U ponudi je devet prizemnih zgrada površine od 661 do 673 kvadratna metra. Prodaje se još deset, uglavnom manjih pomoćnih zgrada, čija se površina kreće od 12 do 206 kvadrata.

 

Kako se navodi u oglasu, u koji je portal zrenjaninski.com imao uvid, na spisku imovine koja se prodaje nalazi se i objekat vazdušnog saobraćaja – aerodromska pista, površine 8.351 kvadrat, koja je izgrađena pre donošenja propisa o izgradnji.

 

Sve ove nekretnine nalaze se na potezu Aerodrom, u Katastarskoj opštini Zrenjanin 1.

 

Na potezu Despotovac, u katastarskoj opštini Zrenjanin 3, prodaje se 12 zgrada koje su u stvarnosti objekti poljoprivrede, površine od devet do čak 666 kvadratnih metara.

 

Pročitajte još: „Linglong“ organizuje promociju na kojoj možete da aplicirate za posao

 

Uz nekretnine, na prodaju se nudi i oprema i inventar koji je Poljoprivredno preduzeće „Živinoplus“ koristilo.

 

Početna cena u postupku prodaje javnim nadmetanjem iznosi 76.745.923  dinara. Depozit za učešće u javnom nadmetanju je 30.698.369  dinara.

 

Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica. Javno nadmetanje će se održati 24. decembra, u 12 časova, u Privrednom sudu u Valjevu.

 

Poljoprivredno preduzeće „Živinoplus“ je otišlo u stečaj rešenjem valjevskog Privrednog suda od 26. jula 2010. godine.

 

Podsetimo, „Živinoplus“ iz Vladimiraca je ranije vezivan za žitištansku kompaniju „Agroživ“. U „Živinoplusu“ se, naime, svojevremeno nalazila kompletna sirovinska baza nekada čuvene živinarske industrije iz Žitišta.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM