Ekonomija

ŽELEZNICA POVEĆALA BROJ PUTNIKA

ZRENjANIN – Otkako su pre dve nedelje na srednjobanatskim prugama počele da saobraćaju dve nove dizel motorne garniture, pristigle iz Rusije, povećan je i broj prodatih karata i broj prevezenih putnika, saznaje portal „Zrenjaninski“.

zeleznice

U izveštaju akcionarskog društva za železnički prevoz putnika „Srbija voz“ iz Beograda, u koji smo imali uvid, navodi se da su u periodu od 1. do 7. februara bile prodate ukupno 983 karte, a da je prevezeno 1.059 putnika.

Naredne sedmice taj broj je porastao, pa je prodata 1.091 karta, dok je prevezeno 1.258 putnika. A u periodu od 15. do 21. februara prodato je 1.625 karata, što je za 642 više u odnosu na prvu nedelju u februaru, a prevezeno je 1.807 putnika, ili 748 više u odnosu na period od 1. do 7. februara.

Prostom računicom dolazi se do podatka da je u prve tri sedmice ovog meseca prodato 3.699 karata i da su prevezena 4.124 putnika.

„Konstatovano je povećanje broja prevezenih putnika od 70 odsto po uvođenju u saobraćaj dizel motornih garnitura serije 711, na osnovu upoređenja prve i treće nedelje“, navodi se u izveštaju „Srbija voza“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM