• Zbog fabrike „Linglong Tajer“ budžet godišnje bogatiji za stotine miliona

    Zrenjanin i Srbija će godišnje prihodovati više stotina miliona dinara od doprinosa i poreza na plate i imovinu, nakon otvaranja fabrike automobilskih guma „Linglong Tajer“, najveće investicije u istoriji grada. To je saopšteno danas iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.   U saopštenju se navodi da je, paralelno s gradnjom fabrike, u kojoj će biti zaposleno 1.200 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zbog fabrike „Linglong Tajer“ budžet godišnje bogatiji za stotine miliona

    Zrenjanin i Srbija će godišnje prihodovati više stotina miliona dinara od doprinosa i poreza na plate i imovinu, nakon otvaranja fabrike automobilskih guma „Linglong Tajer“, najveće investicije u istoriji grada. To je saopšteno danas iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

     

    U saopštenju se navodi da je, paralelno s gradnjom fabrike, u kojoj će biti zaposleno 1.200 radnika, neophodno da se završi komunalno opremanje Industrijske zone „Jugoistok“, površine 500 hektara, najveće radne zone u Srbiji. Radna zona će biti ponuđena i drugim investitorima, koji nameravaju da u Srbiji otvore svoje proizvodne pogone.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Upiši Fakultet za menadžment u predupisnom roku i ostvari popust

     

    – Svaka industrijska zona, a Zrenjanin ih ima četiri, zahteva infrastrukturno opremanje. Bez toga nema investicija i novih radnih mesta. Grad Zrenjanin je, zahvaljujući njima, u prethodnih devet godina uspeo da obezbedi posao za 10.000 ljudi. Fabrika „Linglong Tajer“ će značajno unaprediti privrednu poziciju našeg grada. Kao veliki i priznati brend na svetskom nivou, čiji proizvodi se prodaju u više od 180 zemalja, olakšaće privlačenje novih investitora – izjavio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

     

    linglong tajer

     

    Saša Santovac: „Linglong Tajer“ će striktno poštovati standarde

     

    Prema njegovim rečima, da bi ubrzala realizaciju investicije, koja će uvećati ukupni budžet grada Zrenjanina za deset odsto, Vlada Srbije je odobrila 448,2 miliona dinara za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i atmosferske kanalizacije u pomenutoj industrijskoj zoni. Ujedno će time biti obezbeđeni tehnički uslovi za buduće priključenje sela na gradsku komunalnu mrežu. Realizacija ovih radova biće poverena JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina, koje će ubirati prihod, objasnio je Santovac.

     

    – Od poreza i doprinosa će se u državni budžet slivati oko 577 miliona. Zrenjanin će od poreza na zarade i imovinu prihodovati 140,4 miliona dinara. Pritom, samo za objekte za koje je do sada izdata građevinska dozvola porez iznosi 47 miliona dinara, a za zemljište 7,2 miliona dinara. Takođe, veće prihode ostvarivaće gradska javna preduzeća i biće naplaćivane lokalne takse i naknade – objasnio je Santovac.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zamenik gradonačelnika je podvukao da će „Linglong Tajer“ striktno poštovati evropske standarde o zaštiti životne sredine i domaće propise o bezbednosti.

     

    linglong tajer

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 4

    1. Kako da ne.Unistice nam vazduh,a Zrenjanin ce smrdeti kao kineska plastika 365 dana u godini.Smrad crkotina iz spalionice leseva ce nam buditi prijatne uspomene na neko bolje vreme.Samo idiotska srpska nenormalna stranka je mogla da pusti ovo sranje u drzavu,a zrenjaninski naprednjaaci su najveci kreteni u velikoj konkurenciji nenormalnih naprednjackih budala.Umiracemo kao potrovani pacovi.Moramo spreciti ovo zlo koje nam se sprema

    2. Gde tačno može da se proveri to što tvrdi tzv Kabinet tzv Gradonačelnika, kao i Gigaexpert tzv Santovac? Zašto Vlada RS ne objavi Zaključak o razlozima za proglašavanje ovog Monstruma za nacionalni interes? Zašto se, od zamisli Nearazdvojne, čelične braće 577 i izvesnog Sija, do sada nisu poštovali DOMAĆI i međunarodni propisi i ko misli da će to od danas da bude slučaj? I kakav je ovo, uopšte, tekst….ili šta god da je bila zamisao???

    3. Grad Zrenjanin platio beogradskom preduzeću „Millenium Team doo” 400 miliona dinara za razminiranje lokacije na kojoj se gradi fabrika guma Linglong. Dokument je iz 2020. godine, kada je ta lokacija, navode u Građanskom preokretu, već bila uknjižena u katastru kao privatno vlasništvo Linglonga. Kako navode, odlukom Vlade Republike Srbije, Gradu Zrenjaninu je 28. aprila ove godine transferisano 448,2 miliona dinara iz državnog budžeta “za izvršavanje obaveza koje mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti”. itd…. O tome treba da se priča i piše…. a ne da se ovo sklanja ispod radara građana ovog grada.

    4. Eeee, ako ovaj stručnjak Santovac garantuje da će Linglong da poštuje standarde, onda nemamo šta da brinemo…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija