Ekonomija

Zakupcu ne smeta rasprodaja u „Žitoproduktu“

Pogoni "Žitoprodukta"
Pogoni „Žitoprodukta“

ZRENJANIN – Slovenačka kompanija „Don don“ saopštila je da poslednja dešavanja oko rasprodaje imovine „Žitoprodukta“, zbog namirivanja poverilaca, ni na koji način neće uticati na njene poslovne planove u najvećem banatskom gradu. Kompanija je navela da je od trenutka kada je zakupila proizvodne pogone i mlin zrenjaninske fabrike „Žitoprodukt“ neprestano ulagala u širenje poslovanja, opremu, tehnologiju i osposobljavanje dotrajalih kapaciteta.

– Zadovoljni smo dosadašnjim poslovanjem i ovi poslednji događaji nemaju posledica za naše planove. Do sada smo unapredili asortiman i povećali kapacitet mlina, iz kog se snabdevaju i ostali pogoni „Don dona“ na severu zemlje – rekao je Branko Kovačević iz „Žitoprodukta“.

Izvršiteljka za područje Višeg i Privrednog suda u Zrenjaninu Jasmina Trbović Stanković održala je pre nekoliko dana prvu javnu prodaju kompletne proizvodne linije u „Žitoproduktu“, raspodeljene na 32 dela. Izvršni poverilac u ovom slučaju, koji rasprodajom imovine „Žitoprodukta“ želi da naplati svoja potraživanja, jeste „Heta lizing“ iz Beograda. Državni zastupnik kapitala u „Žitoproduktu“ Vojislav Turinski je kazao da je oprema koja je prodata svakako bila van funkcije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.