• Za učešće u sistemu turističkih vaučera prijavila se samo tri objekta iz okoline grada

    Za učešće u sistemu turističkih vaučera do sada su se prijavila samo tri ugostiteljska objekta na području grada Zrenjanina, saznaje portal zrenjaninski.com.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Za učešće u sistemu turističkih vaučera prijavila se samo tri objekta iz okoline grada
    Melenci (Foto: zrenjaninski.com)

     

    Prema najnovijim podacima Ministarstva turizma i omladine, ukoliko korisnici turističkih vaučera odluče da odmor provedu u našem kraju, moći će da ih iskoriste u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ i privatnim apartmanima u Melencima, kao i u jednoj kući u prirodi, koja pruža usluge smeštaja u apartmanima, a koja se nalazi u Perlezu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Koje usluge pruža Pogrebno Božur: Sve što je potrebno za dostojanstven ispraćaj

     

    Za sada se nijedan ugostiteljski objekat iz samog grada nije prijavio za učešće u ovom programu.

     

    Kada je reč o srednjem Banatu, domaći turisti vaučere mogu da iskoriste još jedino u Novom Bečeju, i to u jednom privatnom smeštaju i tamošnjem hotelu.

     

    Drugih srednjobanatskih opština nema na ovom spisku.

     

    Prijavljivanje ugostitelja počelo 31. decembra

     

    Za turističke vaučere za odmor u Srbiji do sada se prijavilo oko 3.800 ugostitelja. Prijavljivanje ugostitelja za vaučere počelo je 31. decembra, dok će građani to moći da učine od ponedeljka, 15. januara.

     

    Vaučeri se mogu koristiti u ugostiteljskim objektima van mesta prebivališta. Građani će moći da se prijavljuju samo sa rezervacijama izdatim nakon današnjeg dana.

     

    Vrednost ovogodišnjih vaučera je povećana sa 5.000 na 10.000 dinara. Iznos zarade za zaposlene, koji mogu da koriste vaučere, podignut je sa 70.000 na 80.000 dinara.

     

    Ostali uslovi za dodelu vaučera su ostali isti kao i prethodne godine. To znači da pored zaposlenih, pravo na vaučere imaju i nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, nosioci prava na tuđu negu i pomoć, ratni vojni invalidi, studenti i nosioci poljoprivrednih gazdinstava.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prema listi objavljenoj na sajtu Ministarstva turizma i omladine, najveći broj prijavljenih ugostitelja je iz srpskih banja – Sokobanje, Banje Koviljače, Niške banje, Sijarinske, Pribojske banje, Gornje Trepče, zatim planina, prvenstveno Zlatibora i Kopaonika.

     

    A gde je Zrenjanin? Našeg grada nema u zvaničnoj statistici o broju dolazaka turista

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija