• Za godinu dana se u našem okrugu dogodilo 27 teških povreda na radu

    Na teritoriji Srednjobanatskog okruga prošle godine nije bilo smrtnih niti kolektivnih povreda na radu. To je saopštilo Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište.   Međutim, prema podacima ovog udruženja, dogodilo se 27 teških povreda na radu.   PROČITAJTE JOŠ: Posle 75 godina staro brodogradilište BEGEJ i zvanično će biti ugašeno   – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Za godinu dana se u našem okrugu dogodilo 27 teških povreda na radu

    Na teritoriji Srednjobanatskog okruga prošle godine nije bilo smrtnih niti kolektivnih povreda na radu. To je saopštilo Udruženje za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište.

     

    Međutim, prema podacima ovog udruženja, dogodilo se 27 teških povreda na radu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Posle 75 godina staro brodogradilište BEGEJ i zvanično će biti ugašeno

     

    – Inspektori Odseka inspekcije rada Zrenjanin su prošle godine sproveli 30 inspekcijskih nadzora, i to 27 povodom teških povreda na radu i tri povodom lakih povreda na radu. Broj teških povreda je smanjen u odnosu na prethodne tri godine i pored značajno uvećanog obima privredne aktivnosti – kazao je Petar Stanić, predsednik Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu opštine Žitište.

     

    Kako je naveo, broj povreda na radu u 2021. u odnosu na 2020. godinu manji je za 27 odsto. U odnosu na 2018. smanjen je za 40 odsto.

     

    Od zabeleženih nezgoda prošle godine u srednjem Banatu, pet je bilo u delatnosti zdravstvene i socijalne zaštite, četiri u proizvodnji prehrambenih proizvoda, a tri u trgovini.

     

    Povrede se beleže i u industriji, poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu, građevinarstvu… Uglavnom se dešavaju na fizičkim poslovima na kojima rade muškarci.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Udruženje iz Žitišta je apelovalo na sve poslodavce i radnike da strogo primenjuju odredbe Zakona o bezbednosti i zdravlja na radu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija