• VIRTUALNI POSAO: Predstavljamo vam novu platformu za onlajn poslove

    Odnedavno je počela sa radom platforma „Virtualni Posao“, čiji je idejni tvorac Zrenjaninac Tomislav Rajković.   U pitanju je sajt koji je nastao kao ideja da se na našem tržištu i na tržištu Balkana ponudi jedan drugačiji, jedinstven način da sva zaposlena lica zarađuju dodatno, a da, prvenstveno, nezaposleni pronađu posao.   Platformu „Virtualni Posao“ […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    VIRTUALNI POSAO: Predstavljamo vam novu platformu za onlajn poslove

    Odnedavno je počela sa radom platforma „Virtualni Posao“, čiji je idejni tvorac Zrenjaninac Tomislav Rajković.

     

    U pitanju je sajt koji je nastao kao ideja da se na našem tržištu i na tržištu Balkana ponudi jedan drugačiji, jedinstven način da sva zaposlena lica zarađuju dodatno, a da, prvenstveno, nezaposleni pronađu posao.

     

    Platformu „Virtualni Posao“ izradili su Rajkovićevi partneri iz beogradske kompanije „PTMedia“.

     

    O kakvoj platformi je reč, kome je ona sve namenjena i na koji način se koristi, portal zrenjaninski.com je pitao idejnog tvorca Tomislava Rajkovića.

     

    O kakvom sajtu, odnosno platformi je reč?

     

    Ovo je sajt za onlajn zapošljavanje. Razlika u odnosu na druge slične sajtove je u tome što se ovde svi poslovi i projekti koje poslodavci objavljuju, obavljaju onlajn, i to putem naše platforme. Znači, ne radi se o oglasima za posao, u kojima će radnik tražiti posao na kojem mora da bude fizički prisutan. Radi se o poslovima koji već skoro 15 godina u svetu funkcionišu kao takozvani „freelance“ poslovi.

     

    virtualni posao

     

    Kome je sve namenjena ova platforma?

     

    Platforma je namenjena svima, od poslodavaca do nezavisnih stručnjaka u oblasti informacione tehnologije (veb dizajnerima, programerima, marketing stručnjacima). Ali, isto tako i arhitektama, inženjerima, prevodiocima, knjigovođama… Takođe, ovo je platforma koja je prvenstveno namenjena kompanijama koje imaju određene ponude i projekte, kao što su izrada logotipa i banera, sajtova i drugog.

     

    Želeo bih samo da napomenem da smo se u ovom momentu, iako smo registrovani u Srbiji, fokusirali na tržišta u zemljama u okruženju, kao što su Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora. Za kratko vreme, otkako je sajt onlajn, imamo zadovoljavajući broj registrovanih honorarnih radnika (frilensera). Razlog zbog čega građani u Srbiji ne mogu trenutno da konkurišu na poslovne oglase je pravne prirode. Moramo, naime, ispoštovati Zakon o elektronskoj trgovini, koji kaže da rezidenti u Srbiji ne mogu da plaćaju jedni drugima u stranoj valuti (devizama). Zato smo na platformi trenutno implementirali samo Pay Pal, kao platni sistem. Uveravamo naše građane da radimo na tome da pronađemo način na koji ćemo implementirati sistem plaćanja i u dinarima.

     

    virtualni posao

     

    Na koji način se koristi, odnosno kako funkcioniše platforma? Koje su prednosti njenog korišćenja?

     

    Platforma „Virtualni Posao“ funkcioniše tako što poslodavac objavi oglas da mu je, recimo, potrebno da se izradi logo za njegovu kompaniju. Poslodavac navede koliko plaća za taj projekat i zatim dizajneri daju ponude. Sledeći korak je da poslodavac izabere najbolju ponudu. I onda dizajner (frilenser) kreće sa poslom. Prilikom odabira radnika, poslodavac mora da uplati depozit na naš račun. Taj novac je bezbedan i za poslodavca i za radnika, i frilenseru će biti isplaćen nakon završenog posla.

     

    Kada radnik preko naše platforme dostavi gotov projekat, onda poslodavac na svom nalogu na sajtu ima mogućnost da označi da je zadatak gotov i da je zadovoljan. Tog momenta mi prethodno uplaćeni novac prebacujemo na račun radnika. Ako je poslodavac nezadovoljan, ima mogućnost žalbe. Onda mi kao posrednici pomažemo da se reši određeni problem.

     

    Moram da napomenem da i za poslodavce i za radnike postoje provizije, koje mi kao posrednici naplaćujemo. One su minimum 2 odsto za poslodavce pri uplati depozita, i 8 odsto za radnika po završenom poslu. To je način da ovakva platforma naplati svoje troškove. Između ostalog, naše provizije su trenutno jedne od najpovoljnijih, ako gledamo druge freelance sajtove, gde se kreću od 20 do 25 odsto za ovakve poslove.

     

    Imamo i nekoliko vrsta članstva, a naravno i besplatnu registraciju svih korisnika.

     

    Jedna od glavnih prednosti je i ta što je ovo nova platforma koja će svojim načinom rada pomoći svim budućim frilenserima da brže nađu dodatni, ali i stalni posao.

     

    Pridružite se zajednici onlajn poslova.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija