Ekonomija

Ugovori sa još dve fabrike

ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je jutros ugovore sa još dva investitora o prodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni „Jugoistok“. Juče su ugovori sklopljeni sa predstavnicima tri preduzeća.

Adolfo Karlo Perosi i Čedomir Janjić
Adolfo Karlo Perosi i Čedomir Janjić

Prvi današnji ugovor potpisan je sa vlasnikom i direktorom zrenjaninske firme „Rakić plast“ Sinišom Rakićem. Ovo preduzeće osnovano je 2008. godine i bavi se proizvodnjom ZIP vreća od polietilena. Na kupljenom zemljištu investiraće u proizvodnu halu, a očekuje se da će do kraja ove godine sagraditi prvih 400 kvadrata i preseliti proizvodnju u nove pogone.

– Do sada smo bili u zakupu, a ovo je odlična prilika da i mala preduzeća, poput našeg, dođu do građevinskog zemljišta po povoljnim uslovima – ocenio je Rakić.

Drugi ugovor Janjić je potpisao sa direktorom italijanske kompanije „Fulgar Ist“ Adolfom Karlom Perosijem. Kako je navedeno tom prilikom, „Fulgar Ist“ je jedan od najvećih i najznačajnijih investitora u gradu na Begeju. Prvi proizvodni pogon u industrijskoj zoni „Severozapad – Elemir“ kompanija, koja se bavi izradom sintetičkih spiralnih prediva, otvorila je 2008. godine i nakon toga je u više navrata proširivala proizvodne kapacitete, što čini i sada.

Fulgar Ist
Fulgar Ist

Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Janjić je istakao da „Fulgar Ist“ četvrti put kupuje zemljište u zrenjaninskoj industrijskoj zoni i da je Karlo Perosi jedan od promotera grada kod italijanskih investitora.

– Drago nam je da postojeći investitori šire poslovanje, jer je to dokaz da je ovo dobro mesto za ulaganje. Imamo jednu od najboljih industrijskih zona u svetu, što su potvrdili i prestižni svetski časopisi i institucije – poručio je Janjić i dodao da su mu investitori, sa kojima je juče i danas potpisao ugovore, rekli da će veoma brzo krenuti u izgradnju objekata i zapošljavanje novih radnika.

On je naglasio da će nakon prvomajskih praznika ugovor biti potpisan i sa italijanskom kompanijom „Technostrukture“ i da će u svih šest fabrika ukupno biti uposleno više od 300 novih radnika.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.