• Ugovori sa još dve fabrike

    Pogone grade i „Fulgar Ist“ i „Rakić plast“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je jutros ugovore sa još dva investitora o prodaji građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni „Jugoistok“. Juče su ugovori sklopljeni sa predstavnicima tri preduzeća.

    Adolfo Karlo Perosi i Čedomir Janjić
    Adolfo Karlo Perosi i Čedomir Janjić

    Prvi današnji ugovor potpisan je sa vlasnikom i direktorom zrenjaninske firme „Rakić plast“ Sinišom Rakićem. Ovo preduzeće osnovano je 2008. godine i bavi se proizvodnjom ZIP vreća od polietilena. Na kupljenom zemljištu investiraće u proizvodnu halu, a očekuje se da će do kraja ove godine sagraditi prvih 400 kvadrata i preseliti proizvodnju u nove pogone.

    – Do sada smo bili u zakupu, a ovo je odlična prilika da i mala preduzeća, poput našeg, dođu do građevinskog zemljišta po povoljnim uslovima – ocenio je Rakić.

    Drugi ugovor Janjić je potpisao sa direktorom italijanske kompanije „Fulgar Ist“ Adolfom Karlom Perosijem. Kako je navedeno tom prilikom, „Fulgar Ist“ je jedan od najvećih i najznačajnijih investitora u gradu na Begeju. Prvi proizvodni pogon u industrijskoj zoni „Severozapad – Elemir“ kompanija, koja se bavi izradom sintetičkih spiralnih prediva, otvorila je 2008. godine i nakon toga je u više navrata proširivala proizvodne kapacitete, što čini i sada.

    Fulgar Ist
    Fulgar Ist

    Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Janjić je istakao da „Fulgar Ist“ četvrti put kupuje zemljište u zrenjaninskoj industrijskoj zoni i da je Karlo Perosi jedan od promotera grada kod italijanskih investitora.

    – Drago nam je da postojeći investitori šire poslovanje, jer je to dokaz da je ovo dobro mesto za ulaganje. Imamo jednu od najboljih industrijskih zona u svetu, što su potvrdili i prestižni svetski časopisi i institucije – poručio je Janjić i dodao da su mu investitori, sa kojima je juče i danas potpisao ugovore, rekli da će veoma brzo krenuti u izgradnju objekata i zapošljavanje novih radnika.

    On je naglasio da će nakon prvomajskih praznika ugovor biti potpisan i sa italijanskom kompanijom „Technostrukture“ i da će u svih šest fabrika ukupno biti uposleno više od 300 novih radnika.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija