Ekonomija Vesti Zrenjanin

U prva tri sata pola miliona građana se prijavilo za dobijanje 100 evra!

100 evra
Foto: Pixabay

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je da se u toku prva tri časa pola miliona građana naše zemlje prijavilo za isplatu novčane pomoći u iznosu od 100 evra preko portala Uprave za trezor.

 

Pravo na novčanu pomoć imaju svi punoletni državljani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji. Potrebno je samo da unesu broj lične karte i matični broj. Takođe, potrebno je da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne.

 

U petak, 15. maja, počeće prijava telefonskim putem, preko kontakt-centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutru.

 

Pročitajte još: Od danas počinje onlajn prijava za 100 evra pomoći države

 

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od 15. maja.

 

U cilju podrške građanima u vremenima krize izazvane epidemijom COVID-19, Vlada Srbije je donela odluku da svim punoletnim državljanima omogući dobijanje jednokratne pomoći od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti. Uslov je da imaju prebivalište na teritoriji republike i važeću ličnu kartu.

 

Ukoliko se do sada niste prijavili, to možete da učinite na ovoj adresi idp.trezor.gov.rs

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM