• Turski investitor izrazio spremnost da obnovi proizvodnju lekova

    Ponuda firme „Project one“ iz Beograda od 470 miliona dinara za kupovinu zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedija“ je odbijena, a postupak neposredne pogodbe se nastavlja. Tako bi ukratko glasio epilog desetog pokušaja prodaje „Jugoremedije“.   – Odbor poverilaca odbio je ponudu beogradske firme. Najveći poverilac, turska „Birgim A grupa“, bila je protiv prihvatanja te ponude zbog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Turski investitor izrazio spremnost da obnovi proizvodnju lekova

    Ponuda firme „Project one“ iz Beograda od 470 miliona dinara za kupovinu zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedija“ je odbijena, a postupak neposredne pogodbe se nastavlja. Tako bi ukratko glasio epilog desetog pokušaja prodaje „Jugoremedije“.

     

    – Odbor poverilaca odbio je ponudu beogradske firme. Najveći poverilac, turska „Birgim A grupa“, bila je protiv prihvatanja te ponude zbog relativno niske cene. Istovremeno, predstavnik ove turske kompanije izrazio je nameru da „Birgim A grupa“ učestvuje u postupku kupovine. S obzirom na to da je u pitanju farmaceutska kompanija, „Birgim“ je zainteresovan da preuzme „Jugoremediju“ i da ponudi bolju cenu – kaže za portal zrenjaninski.com član Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza.

     

    Što je viša cena, to je veća mogućnost da se namiri više poverilaca, logika je kojom se rukovodio Odbor poverilaca odbivši ponudu „Project one“.

     

    Pročitajte još: Stečajni upravnik oglasio prodaju garaže u vlasništvu firme „Euro-domus“

     

    S druge strane, nije presudno, ali se razmišljalo i o tome da je beogradska firma, prema rečima Pecikoze, firma koja nema veze sa farmaceutskom industrijom. A Turci su, pak, zainteresovani za proizvodnju.

     

    – Razgovori se nastavljaju sa svim zainteresovanima, koji su podneli prijave. Do kraja nedelje trebalo bi da obavimo još jedan razgovor sa predstavnicima firme „Project one“. Želimo da vidimo ima li prostora da oni poboljšaju svoju ponudu. A i „Birgim“ treba da iznese svoju ponudu – potvrdio je za naš portal stečajni upravnik „Jugoremedije“ Radovan Savić.

     

    Savić veruje da bi se u narednih mesec dana, uz poboljšanu ponudu i kooperativnost Odbora poverilaca, konačno moglo doći do rešenja za zrenjaninsku fabriku lekova.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Mi zrenjaninci cemo biti opljackani za 3 miliona evra koji ce biti upotrebljeni da grad dobije neku idiotsku rasvetu koju ce nam prodati neki vucicev brat ili kum.Da smo normalni i da nismo toliki idioti i kreteni mogli bi pare da ulozimo u neki nas BEK ili Jugoremediju umesto sto sns bitange navlace ovde kineze i turke sa njihovim prljavim tehnologijama od koji cemo da pocrkamo kao pacovi sto u osnovi i jesmo.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija