• Trgovinama u Srbiji će biti zabranjeno da rade nedeljom?

    Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić doneo je rešenje o formiranju radne grupe, čiji zadatak je sagledavanje svih aspekata eventualne oduke o zabrani rada nedeljom trgovinskih objekata u Srbiji.   Radna grupa će u narednom periodu sačiniti analizu efekata primene odluke o zabrani rada nedeljom u državama Evropske unije koje su […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Trgovinama u Srbiji će biti zabranjeno da rade nedeljom?

    Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić doneo je rešenje o formiranju radne grupe, čiji zadatak je sagledavanje svih aspekata eventualne oduke o zabrani rada nedeljom trgovinskih objekata u Srbiji.

     

    Radna grupa će u narednom periodu sačiniti analizu efekata primene odluke o zabrani rada nedeljom u državama Evropske unije koje su se odlučile za taj potez. U obzir će biti uzeti i različiti alternativni modeli.

     

    „Eventualna odluka o zabrani rada nedeljom mora biti pravno utemeljena kako Srbija ne bi ponovila greške nekih drugih država, gde je, kao na primer u Hrvatskoj, takvo rešenje bilo predmet spora pred ustavnim sudom“, navodi ministarstvo.

     

    Pročitajte još: Najavljena prinudna likvidacija sedam zrenjaninskih preduzeća

     

    S tim u vezi, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija uradiće sveobuhvatno istraživanje. U to istraživanje biće uključeni trgovci, dobavljači, potrošači i radnici u trgovini, kako odluka ne bi bila doneta „preko kolena“.

     

    „Eventualna zabrana rada trgovinskih objekata nedeljom ne sme biti politička odluka. Ona mora biti rezultat dijaloga o traženju najboljeg rešenja. Tom prilikom u obzir će biti uzeti ekonomski interesi trgovaca i potrošača, kao i socijalni položaj radnika zaposlenih u trgovini“, dodaje se u saopštenju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Političari,kriminalci i tajkuni nedeljom na Kopaonik i Zlatibor,a motači kablova i ostali pošteni svet pored televizora uz šarene bajke Ace Vučića.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija