Ekonomija Vesti Zrenjanin

Traži se kupac za njivu: Prodaja naknadno pronađene imovine GIK „Banat“

prodaja imovine gik banat

Stečajna upravnica stečajne mase GIK „Banat“ iz Zrenjanina Dragica Arsić oglasila je prodaju naknadno pronađene imovine u vlasništvu ove nekadašnje građevinske firme.

 

U pitanju je poljoprivredno zemljište, odnosno njiva druge klase, ukupne površine 5.438 kvadratnih metara. Zemljište se nalazi u katastarskoj opštini Neuzina, na teritoriji opštine Sečanj. Procenjena vrednost imovine iznosi 383.957 dinara, ali ona nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na bilo koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju petosobna kuća u širem centru grada (Foto)

 

Međutim, ukoliko najviša ponuda iznosi manje od polovine procenjene vrednosti, pre njenog prihvatanja stečajna upravnica je dužna da zatraži saglasnost stečajnog sudije Privrednog suda u Zrenjaninu.

 

Prodaja se sprovodi metodom neposredne pogodbe. Svi zainteresovani mogu stečajnoj upravnici dostaviti ponudu u pisanom obliku, najkasnije do 11. jula.

 

Pravo učešća u postupku imaju sva pravna i fizička lica koja otkupe prodajnu dokumentaciju u iznosu od 2.000 dinara i uplate depozit od 38.395,70 dinara.

 

Imovina se može razgledati svakim radnim danom do 8. jula. Obavezna je prethodna najava stečajnoj upravnici na telefon 069/560-20-25.

 

GIK „Banat“ otišao u stečaj 2011. godine

 

Građevinsko-industrijski kombinat „Banat“, nekada jedno od najuspešnijih zrenjaninskih privrednih kolektiva, otišao je u stečaj u maju 2011. godine. Predlog za otvaranje stečajnog postupka je podnelo Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava. Razlog je bila neprekidna blokada računa, i to 693 dana, u ukupnom iznosu od 168,2 miliona dinara.

 

GIK „Banat“ je u stečajnom postupku prodat kao pravno lice. Stoga je rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu od 24. oktobra 2012. godine obustavljen stečaj. Postupak je nastavljen samo u odnosu na stečajnu masu, koju su činila sredstva ostvarena prodajom firme kao pravnog lica, kao i imovina koja nije bila predmet prodaje.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U novembru 2020. godine je usvojen završni račun i izveštaj stečajne upravnice Dragice Arsić u predmetu stečaja nad stečajnom masom GIK „Banat“. U međuvremenu je pronađeno i poljoprivredno zemljište u katastarskoj opštini Neuzina, koja je sada predmet prodaje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz