• Traži se kupac po sedmi put: Novi pokušaj prodaje imovine „Agroživa“

    Deo imovine nekadašnjeg privrednog giganta, kompanije „Agroživ“ iz Žitišta, po sedmi put je ponuđen na prodaju. Imovina se prodaje metodom neposredne pogodbe.   Stečajna upravnica „Agroživa“ Dragica Arsić oglasila je prodaju žigova registrovanih u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije, kao i poslovnog prostora.   PROČITAJTE JOŠ: Prodaje se stan površine 75 kvadrata u zgradi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Traži se kupac po sedmi put: Novi pokušaj prodaje imovine „Agroživa“

    Deo imovine nekadašnjeg privrednog giganta, kompanije „Agroživ“ iz Žitišta, po sedmi put je ponuđen na prodaju. Imovina se prodaje metodom neposredne pogodbe.

     

    Stečajna upravnica „Agroživa“ Dragica Arsić oglasila je prodaju žigova registrovanih u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije, kao i poslovnog prostora.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prodaje se stan površine 75 kvadrata u zgradi na Lesnini (Foto)

     

    Vrednost žigova procenjena je na nešto više od 106 miliona dinara, a da bi učestovao u nadmetanju, potencijalni kupac mora da uplati 10.605.476 dinara.

     

    Poslovni prostor, ukupne površine 1.289 kvadratnih metara, nalazi se u zgradi lokalne samouprave u centru Žitišta. Njegova vrednost procenjena je na 42.616.807 dinara, a ko želi da se nadmeće, moraće da uplati 4.261.681 dinar.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ukoliko ste VOZAČI i tražite POSAO, onda je ovo prilika za vas!

     

    Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 8. novembar, do 11 časova. Potencijalni kupci pre tog datuma moraju dostaviti garancije, mogu pogledati imovinu i poslati ponude.

     

    Zanimljivo je da je ovo sedmi pokušaj prodaje, a da kupoprodajna cena preostale imovine nije umanjivana. Menjani su metodi prodaje ali, bez obzira na to, zainteresovanih kupaca nije bilo.

     

    Pokušaji prodaje preostale imovine „Agroživa“, inače, traju od oktobra 2019. godine.

     

    „Agroživ“ iz Žitišta u stečaju od 2016. godine

     

    Nekada čuvena kompanija „Agroživ“ iz Žitišta, čiji je stopostotni vlasnik država, odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu otišla je u stečaj 9. septembra 2016. godine. U obrazloženju za otvaranje stečajnog postupka stoji da je Ministarstvo privrede navelo da nema zainteresovanih za privatizaciju „Agroživa“. Podseća se i da je zaključkom Vlade Srbije od 3. marta 2016. pokrenuta inicijativa za privatizaciju te kompanije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kako iznajmiti kvalitetan stan u Novom Sadu?

     

    Pošto je „Agroživ“ već te 2016. bio čak 915 dana u neprekidnoj blokadi, Privredni sud je doneo odluku o otvaranju stečajnog postupka. Tri godine kasnije, 2. oktobra 2019. godine, na prodaju je prvi put ponuđena imovina „Agroživa“ podeljena u tri celine. Kupci su od tada imali priliku da upola cene kupe žigove i poslovni prostor u Žitištu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija