Ekonomija

Traži se 118 radnika

ZRENJANIN – U organizaciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i lokalne samouprave, u četvrtak, 16. aprila, u periodu od 10 do 13 časova, u sportskoj hali “Medison”, biće održan novi Sajam zapošljavanja.

Održano ukupno 18 sajmova
Održano ukupno 18 sajmova

Učešće na sajmu do sada je potvrdilo 12 poslodavaca, koji su iskazali spremnost da zaposle ukupno 118 radnika, ali se očekuje da će broj firmi i slobodnih radnih mesta biti i veći. Između ostalog, traženi su radnici u proizvodnji, pomoćni radnici, monteri, mesari, vozači, prodavci – kasiri, distributeri, prezenteri, agenti prodaje, referenti, pravnik, psiholog, prevodilac za nemački jezik, diplomirani mašinski inženjer, diplomirani inženjeri fitomedicine….

Prethodni Sajam zapošljavanja održan je u septembru prošle godine. Na njemu je učestvovalo 29 poslodavaca, koji su nezaposlenima ponudili 234 radna mesta. Kako je saopšteno iz NSZ, posle sajma je zaposleno 118 osoba, što znači da je bilo popunjeno 50,43 odsto radnih mesta.

Do sada je u Zrenjaninu, od 2005. godine, održano 18 sajmova na kojima su ostvareni direktni kontakti između poslodavaca i nezaposlenih.

– Na njima je učestvovalo 398 poslodavaca, koji su iskazali potrebe za 4.025 radnika, a zaposleno je 2.916 lica – kaže savetnica za planiranje karijere u ovdašnjoj filijali NSZ Aleksandra Štrbac, i podseća da su do sada održana i tri sajma zapošljavanja u Novom Bečeju.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.