• „Superprotein“ prodaje zgrade i zemljište po početnoj ceni od 1,7 miliona dinara

    Akcionarsko društvo za proizvodnju stočne hrane „Superprotein“ u likvidaciji, čije je sedište u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, oglasilo je prvu aukcijsku prodaju nepokretnosti koje se nalaze u njegovom vlasništvu.   Predmet prodaje su prizemna porodična stambena zgrada u Stejanovcima, u opštini Ruma, kao i pomoćna zgrada i zemljište, a procenjena vrednost ovih nekretnina je 1,7 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Superprotein“ prodaje zgrade i zemljište po početnoj ceni od 1,7 miliona dinara

    Akcionarsko društvo za proizvodnju stočne hrane „Superprotein“ u likvidaciji, čije je sedište u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, oglasilo je prvu aukcijsku prodaju nepokretnosti koje se nalaze u njegovom vlasništvu.

     

    Predmet prodaje su prizemna porodična stambena zgrada u Stejanovcima, u opštini Ruma, kao i pomoćna zgrada i zemljište, a procenjena vrednost ovih nekretnina je 1,7 miliona dinara.

     

    Aukcijska prodaja poverena je agenciji za nekretnine „Kontakt Ru“ iz Rume, a pravo učešća na aukciji, koja je zakazana za 21. septembar, u prostorijama pomenute agencije, imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit od 275.360 dinara i potpišu izjavu o gubitku prava na vraćanje depozita.

     

    „Superprotein“ je kompanija koja je osnovana 1964. godine pod imenom Fabrika stočne hrane, u okviru poljoprivrednog kombinata „Servo Mihalj“. Kasnije je promenila naziv u „Begej“ i tako se zvala sve do 1990. godine kada dobija sadašnje ime.

     

    Od 1964. do 1985. godine kompanija se bavila isključivo proizvodnjom stočne hrane, a od 1985. u njenom sastavu posluje i posebna fabrika za proizvodnju proteinskih hraniva koja se bavi preradom i neškodljivim uklanjanjem klaničnog konfiskata. Pre petnaest godina „Superprotein“ je postao vlasnik i farme svinja u Sečnju, instalisanog kapaciteta oko 24.000 tovljenika godišnje.

     

    Počevši od 1. januara 2006. godine fabrika za proizvodnju proteinskih hraniva menja ime u „Prekon“ i počinje da posluje kao posebni društvo sa ograničenom odgovornošću. Takođe, farma svinja u Sečnju menja ime u „Susfarma“ i počinje da posluje kao poseban DOO. U skladu sa ovim promenama promenjen je i organizacioni profil kompanije, tako da su, osim matične kuće „Superprotein“, nastavile da posluju i dve „ćerke“ firme „Prekon“ i „Susfarma“.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija