• SUD OGLASIO PRODAJU JEDNE OD NAJATRAKTIVNIJIH LOKACIJA

    ZRENJANIN – Privredni sud u Zrenjaninu oglasio je prodaju kompleksa zemljišta u ulici Koče Kolarova, od broja 23 do 27, koja će, ukoliko bude zainteresovanih kupaca, biti održana 13. aprila. Reč je o kompleksu na kojem se nekada nalazilo preduzeće „Naš dom“ i o jednoj od najeksluzivnijih lokacija u širem centru grada.   U pitanju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SUD OGLASIO PRODAJU JEDNE OD NAJATRAKTIVNIJIH LOKACIJA

    ZRENJANINPrivredni sud u Zrenjaninu oglasio je prodaju kompleksa zemljišta u ulici Koče Kolarova, od broja 23 do 27, koja će, ukoliko bude zainteresovanih kupaca, biti održana 13. aprila. Reč je o kompleksu na kojem se nekada nalazilo preduzeće „Naš dom“ i o jednoj od najeksluzivnijih lokacija u širem centru grada.

     

    U pitanju je nekoliko katastarskih parcela na kojima se nalaze pomoćni objekti, polusrušene zgrade, a ima i parcela koje su potpuno očišćene. Parcele će se prodavati kao celina, i to po ceni od 27 miliona dinara.

     

    Kompleks je u vlasništvu preduzeća „Elektroinvest“, a prodaje se po tužbi preduzeća „Razvitak“ iz Futoga. Po tužbi istog preduzeća pre dve godine je prodata pokretna imovina „Elektroinvesta“.

     

    Kako je u pitanju prva prodaja, ponuđena cena ne može biti manja od 60 odsto od procenjene vrednosti. Bolji poznavaoci prilika kažu da zainteresovanih već ima, ali da će se verovatno čekati druga prodaja, kad cena dodatno padne.

     

    Poslovni problemi u kojima se našlo propalo zrenjaninsko preduzeće za zanatske poslove i održavanje stambenih zgrada „Naš dom“ počeli su pre više godina, a među gubitnicima su se, osim bivših radnika, kojima je firma ostala dužna za plate, našli i drugi poverioci.

     

    – Naša firma je oko četiri decenije besprekorno brinula o održavanju nekoliko hiljada stanova u gradu, sve dok nas 2006. godine nije kupio vlasnik „Elektroinvesta“. Od tada on nije ispunio nijedno obećanje koje nam je tom prilikom dao. Nekoliko meseci nam je isplaćivao platu, a posle smo radili bez ličnog dohotka, kao i bez doprinosa za penzijsko osiguranje – ispričao je jedan od bivših radnika.

     

    Naš dom

     

    Ubrzo su zaposleni upućeni u Nacionalnu službu za zapošljavanje kao tehnološki višak, i to bez otpremnine i više zaostalih zarada. Nije bilo drugog nego da presaviju tabak i tuže gazdu. Osnovni sud u Zrenjaninu je aprila 2008. presudio u korist oštećenih radnika, nalažući gazdi firme da isplati dugove prema njima. Međutim, kako je imovina “Našeg doma”, po tvrdnjama zaposlenih, preneta na drugu firmu – „Elektroinvest“, radnici nisu znali kako da naplate svoj dug. Uz to, račun „Našeg doma“ stalno je bio u blokadi.

     

    Pravu sliku stanja u ovoj firmi, inače, Zrenjaninci su mogli videti pre izvesnog vremena kada je sa dve zgrade „Našeg doma“, u ulici Koče Kolarova, preko noći neko uklonio krovove.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]