• Subvencije od 250.000 dinara iskoristili za započinjanje privatnog biznisa

    Puno je primera dobre prakse među preduzetnicima iz srednjeg Banata koji su, koristeći subvencije i programe za samozapošljavanje preko Nacionalne službe za zapošljavanje, započeli sopstveni biznis.   Ana Rudnički je prošle godine u Zrenjaninu registrovala Školu stranih jezika „Libertas centar“. Subvenciju u iznosu od 250.000 dinara iskoristila je za opremanje dve učionice u zakupljenom prostoru, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Subvencije od 250.000 dinara iskoristili za započinjanje privatnog biznisa

    Puno je primera dobre prakse među preduzetnicima iz srednjeg Banata koji su, koristeći subvencije i programe za samozapošljavanje preko Nacionalne službe za zapošljavanje, započeli sopstveni biznis.

     

    Ana Rudnički je prošle godine u Zrenjaninu registrovala Školu stranih jezika „Libertas centar“. Subvenciju u iznosu od 250.000 dinara iskoristila je za opremanje dve učionice u zakupljenom prostoru, koje su prilagođene i za grupni i za individualni rad.

     

    Ana je po struci profesorka engleskog i španskog jezika i prvo je radila kao nastavnica u školi, a zatim i u privatnoj školi stranih jezika. Zatim je odlučila da započne sopstveni biznis.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mladim Zrenjanincima do 5.200 evra za započinjanje sopstvenog biznisa

     

    – Postoji konkurencija u Zrenjaninu, ali smatram da ima dovoljno prostora za rad, jer vlada veliko interesovanje za ovu vrstu intelektualnih usluga. Mi organizujemo nastavu za sve ciljne grupe, i za decu i za odrasle. U ponudi su i poslovni i specijalizovani kursevi stranog jezika. Škola nudi mogućnost učenja engleskog, španskog, nemačkog, mađarskog, a po potrebi i francuskog jezika – objašnjava Rudnički.

     

    Ana je izuzetno posvećena svom biznisu, odnosno polaznicima, i nastoji da kvalitet nastave i kompetentnost predavača budu odlike ove škole.

     

    – Učenje stranog jezika potrebno je gotovo svima. Nekome u poslovne svrhe, nekome za konverzaciju, i tako dalje. Učenjem stranog jezika razmišljamo na drugačiji način, postajemo svestraniji i bogatiji – zaključuje Ana Rudnički.

     

    elektro - pantić

     

    Subvencije iskoristio i Aleksandar Pantić

     

    Za sopstveni biznis prošle godine odlučio se i Aleksandar Pantić, vlasnik firme „Elektro – Pantić“ iz Kumana, u opštini Novi Bečej. Firma je registrovana u junu kao servis bele tehnike. Pantić je, takođe, dobio subvenciju od 250.000 dinara, a sredstva je iskoristio za kupovinu kombija, mašina i alata neophodnih za rad, kao i za reklamu firme.

     

    „Elektro – Pantić“ je  registrovan na kućnoj adresi, mada nema klasičnu radionicu, već najveći deo posla obavlja na terenu.

     

    – U Kumanu, kao i u najbližem selu Melenci, ne postoji druga registrovana serviserska radnja, tako da mi konkurencija nije prepreka za rad. Radio sam i na području Zrenjanina, Bašaida, Novog Bečeja, jer su potrebe tržišta za elektrotehničkim uslugama velike – navodi Aleksandar Pantić, koji je po struci tehničar mehatronike.

     

    Kako ističe, imao je sreću da uči zanat od starijih i iskusnijih seoskih majstora – električara. Veoma važnim smatra i to što je pet meseci proveo u Minhenu radeći poslove u struci.

     

    – Gledao sam da što više naučim, da unapredim stručna znanja i da usvojim što više onoga što predstavlja poslovni i profesionalni pristup u radu – kaže Pantić.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    On preporučuje privatni biznis svima koji razmišljaju o toj opciji, naročito mladima.

     

    – Posla u Srbiji ima za svakoga i u svakoj oblasti. Cenim i poštujem zanate, i smatram da za molere, gipsare, vodoinstalatere, električare, keramičare, posla ima uvek. Meni su, kao početniku, mnogo značila sredstva Nacionalne službe za zapošljavanje i sada objašnjavam onima koji vagaju da li da se upuste u privatni biznis, kako da konkurišu za subvenciju za samozapošljavanje. To nije komplikovano, a pruža vetar u leđa početnicima – naglašava Aleksandar Pantić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija