• STATISTIKA KAŽE DA SU NAM APRILSKE PLATE BILE OVOLIKE

    ZRENJANIN – Prosečna neto zarada u aprilu, u Srednjobanatskom okrugu, iznosila je 44.273 dinara, stoji u analizi Momčila Nikolčića, predsednika Regionalne privredne komore u Zrenjaninu.     Po podacima republičkog Zavoda za statistiku, najveće prosečne plate imali su Zrenjaninci – 46.418 dinara, a najmanje su u proseku zaradili Novobečejci – 35.282 dinara.   U proseku, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    STATISTIKA KAŽE DA SU NAM APRILSKE PLATE BILE OVOLIKE

    ZRENJANIN – Prosečna neto zarada u aprilu, u Srednjobanatskom okrugu, iznosila je 44.273 dinara, stoji u analizi Momčila Nikolčića, predsednika Regionalne privredne komore u Zrenjaninu.

     

    plate

     

    Po podacima republičkog Zavoda za statistiku, najveće prosečne plate imali su Zrenjaninci – 46.418 dinara, a najmanje su u proseku zaradili Novobečejci – 35.282 dinara.

     

    U proseku, plate su u aprilu u srednjem Banatu u odnosu na mart veće 4,4 odsto, a najviše su porasle u Žitištu – 4,9 odsto.

     

    Prosečna neto isplaćena zarada po stanovniku u srednjobanatskom regionu u aprilu zaostaje za republičkim prosekom za 27,2 odsto, dok najniža isplaćena zarada u opštini Sečanj je za 2,5 puta manja od proseka zarade po stanovniku u Srbiji.

     

    Takođe, čak tri opštine u srednjobanatskom regionu u aprilu su ostvarile neto zaradu po stanovniku ispod 50 odsto republičkog proseka.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Radim kao profesor i imam 42.000.
      Ko su ti „natprosecni“, kada su profesori ispod proseka…?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija