Ekonomija

SMEŠNE CENE NEKRETNINA PO SELIMA

ZRENJANIN – Cene nekretnina u vojvođanskim selima su bagatelne i kada se uporede ispada da se za jedan stan u gradu može kupiti pola kuća u nekom seoskom šoru!

Kuća u Jaši Tomiću
Kuća u Jaši Tomiću

Uprkos tome, jeftine kuće po vojvođanskim selima ne privlače kupce. Situacija nije ništa drugačija ni u srednjem Banatu.

– U selima kao što je Jaša Tomić i okolina kuće se mogu kupiti već za 2.000 – 3.000 evra. Malo su skuplje u Srpskoj Crnji, gde je cena od 5.000 – 6.000 evra. Te jeftinije kuće kupuju ljudi koji nemaju bilo kakvu drugu opciju za stanovanje, a desi se i da se pojavi kupac iz većeg grada koji je kupuje kao vikendicu. To su dobre, velike kuće, ali starije i treba ih renovirati – objašnjava agent prodaje Bojan Mihajlov iz zrenjaninske agencije za promet nekretnina „Pragma“.

Mihajlov objašnjava da banke za kupovinu tih kuća ne daju stambene kredite, jer je vrednost mala. Ukoliko kupac nema sumu koja se traži, može da podigne keš kredit. A ako ima novca, nađe se i dogovor oko cene.

– Pričalo se prethodnih godina da te kuće kupuju žitelji susedne Rumunije, ali to nije tačno, mada su prodavcima svi kupci dobrodošli – napominje Mihajlov.

Podeli članak
sinovoz
FAM