• SLOVENCI GASE POGON, VIŠE OD STO RADNIKA BEZ POSLA

    SEČANJ – Rukovodstvo slovenačke kompanije „Cimos“ odlučilo je da zatvori proizvodni pogon u Sečnju, a oko 130 radnika je poslato na kolektivni godišnji odmor. Preduzeće koje se bavi proizvodnjom delova za automobile nastaviće da posluje još u Kikindi.     Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović potvrdio je za portal zrenjaninski.com da je uprava kompanije sa sedištem […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    SLOVENCI GASE POGON, VIŠE OD STO RADNIKA BEZ POSLA

    SEČANJ – Rukovodstvo slovenačke kompanije „Cimos“ odlučilo je da zatvori proizvodni pogon u Sečnju, a oko 130 radnika je poslato na kolektivni godišnji odmor. Preduzeće koje se bavi proizvodnjom delova za automobile nastaviće da posluje još u Kikindi.

     

    pogon Cimos

     

    Predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović potvrdio je za portal zrenjaninski.com da je uprava kompanije sa sedištem u Kopru odlučila da zatvori pogon u ovoj maloj srednjobanatskoj opštini.

     

    – Reč je o privatnoj firmi i mi ni na koji način nismo mogli da utičemo na odluku vlasnika. Niti smo pitani za mišljenje, niti smo mogli bilo šta da promenimo. Radnicima je u pola smene rečeno da su završili sa poslom i da se fabrika zatvara – kazao je Rađenović.

     

    On je rekao da je dobio uveravanja da će radnicima biti ponuđeno da pređu u pogone u Kikindi, a da će onima koji takvu ponudu ne prihvate biti isplaćene otpremnine u skladu sa zakonom.

     

    – Svim silama ćemo se truditi da otvorimo neku novu fabriku, kako bi radnici koji ostanu bez posla mogli naći zaposlenje. Takođe, u pregovorima smo sa nemačkom kompanijom „Drekslmajer“, koja posluje u zrenjaninskoj industrijskoj zoni i koja se, takođe, bavi izradom delova za automobile, da obezbedimo fabrički autobus koji bi vozio radnike od Jaše Tomića, preko Sečnja, do Zrenjanina, gde bi mogli da rade – istakao je Rađenović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija