• Sledi procena vrednosti celokupne imovine Industrije mesa BEK

    Stečajni upravnik Industrije mesa BEK Srđan Stojanović pokrenuo je postupak procene vrednosti celokupne imovine nekada jednog od vodećih privrednih kolektiva, čije je sedište u međuvremenu iz Zrenjanina premešteno u Beograd.   Predmet procene je stečajni dužnik kao pravno lice, ali i njegova imovina. Najznačajniju imovinu čine objekti i zemljište u Beogradskoj ulici u Zrenjaninu, zatim […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sledi procena vrednosti celokupne imovine Industrije mesa BEK

    Stečajni upravnik Industrije mesa BEK Srđan Stojanović pokrenuo je postupak procene vrednosti celokupne imovine nekada jednog od vodećih privrednih kolektiva, čije je sedište u međuvremenu iz Zrenjanina premešteno u Beograd.

     

    Predmet procene je stečajni dužnik kao pravno lice, ali i njegova imovina. Najznačajniju imovinu čine objekti i zemljište u Beogradskoj ulici u Zrenjaninu, zatim stan u Ulici Milana Stanivukovića, potraživanja na ime otkupa stanova u vlasništvu stečajnog dužnika, kao i neevidentirani poslovni prostor to jest maloprodajni objekat u Zrenjaninu, u okviru porodičnog stambenog objekta u Pančevačkoj ulici.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Uspešno obavljena probna vožnja remontovane mašine (Foto)

     

    Svrha procene je da se utvrdi strategija prodaje kako bi se ostvarila najveća prodajna vrednost i u najvećoj meri namirili poverioci u stečajnom postupku koji se vodi pred Privrednim sudom u Beogradu. Krajnji rok za dostavljanje ponuda procenitelja je 5. oktobar, a najboljeg ponuđača će odabrati Odbor poverilaca. U slučaju da Odbor poverilaca ne donese odluku u propisanom roku, ponuđača će izabrati stečajni upravnik.

     

    Kada bude procenjena vrednost imovine, stečajni upravnik će odlučiti na koji način će se imovinu prodavati.

     

    BEK uništen pred očima bivših radnika

     

    Katastrofalna privatizacija uništila je BEK pred očima bivših radnika, ali i države koja je dozvolila da jedan od najpoznatijih vojvođanskih prehrambenih kombinata potpuno nestane sa privredne scene. Vlasništvo nad fabrikom nikada nije bilo transparentno do kraja. Biznismeni Borivoje i Vladan Beštić, odnosno firma „Pro-bekom“, dovođeni su u vezu sa preduzećem, ali i sa odgovornošću za njegovu propast.

     

    Prethodni stečaj je otvoren u proleće 2012. godine. To je učinjeno rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, po automatizmu, shodno odredbama Zakona o stečaju. Ovakvo sudsko rešenje usledilo je odmah pošto je Narodna banka Srbije objavila spisak 5.688 pravnih lica, među kojima je i posrnula fabrika mesa, a koja su godinu dana u blokadi, odnosno koja su u pomenutom periodu „obustavila sva plaćanja“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Poslednji stečaj u Industriji mesa BEK pokrenut je u septembru 2016. godine, na predlog firme „Davidović & Company“ iz Bogatića.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Sta ima da se proceni LOPUZE SU ODAVNO POKRAVI SVE STO JE NESTO VREDELO, OSTALA JE SAMO ZEMLJA.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]