Ekonomija Vesti Zrenjanin

Slaviša je bez iskustva počeo da radi kao vozač kamiona i sada je najbolji u firmi

vozači kamiona
Slaviša Stojanović

Mnogo je naših ljudi koji su zbog dobre zarade počeli da rade kao vozači kamiona u Evropi. Bez obzira na prethodno zanimanje, rešili su da se prekvalifikuju i nastave ovim dobro plaćenim poslom. Evo jedne zanimljive priče iz Niša.

 

„Vozim pošteno i stižem na vreme“ – Slaviša Stojanović

 

Slaviša Stojanović je pun radni staž proveo u vojsci. Kolege za njega kažu da je bio vrlo disciplinovan vojnik. Za 30 godina nijednom nije zakasnio na posao. Zbog beneficiranog staža, mlad se penzionisao. Ali, pošto je vredan, odlučuje da nastavi karijeru u poslu međunarodne špedicije i obezbedi dodatne finansije svojoj porodici. Vozi kamione u Evropi. Glavna stvar je volja. Ko je odlučan neće imati problema. Slaviša je u kasnijem dobu započeo posao. Obratio se Vasiliju iz Frigo Brigade za pomoć oko posla. I uspeo je da postane bolji od mnogih mlađih kolega. Jednostavno je odlučan i rešen da uspe celog života.

 

Na sledećem linku možete da pročitate još primera vozača koji su počeli bez iskustva. Link do teksta je OVDE. 

 

Kako je postao najbolji vozač u firmi?

 

Urednost i organizovanost iz vojske Slaviša Stojanović je preneo i na ovaj posao. Zapisivao je sve u svesku. Tu je svaki utovar hronološki zapisan, pravila oko radnih vremena i pauza, uputstvo za korišćenje tahografa itd. U početku je vozio u dvojnoj posadi i tu je naučio detalje oko papirologije i popravio vožnju i parkiranje u rikverc. Sada poznaje celu Evropu. Kao najvažniju stvar ističe da je uvek bio fer radnik. Vozi onoliko koliko je propisano, ne krši zakon ali i ne zabušava. Stizao je uvek na vreme na termine. To su dispečeri prepoznali i uvrstili ga u top 10 vozača. Tako je dobio određene bonuse.

 

Video ispod je nastao nakon nekoliko meseci rada. Sada već tri godine vozi i prezadovoljan je.

 

 

Koliko je teško uspeti u špediciji bez prethodnog iskustva?

 

Glavna stvar je volja. Ko je odlučan, neće imati problema. Slaviša je u kasnijem dobu započeo posao. Obratio se Vasiliju iz Frigo Brigade za pomoć oko posla. I uspeo je da postane bolji od mnogih mlađih kolega. Jednostavno je odlučan i rešen da uspe celog života. Na sledećem linku možete pročitati još primera vozača koji su bez iskustva počeli. Link do teksta je OVDE.

 

Kako izgleda procedura pre zaposlenja? Ako vas zanima procedura pre zaposlenja i šta vam je sve potrebno, možete na stranici ispod da saznate apsolutno sve što je potrebno. I onda kad se informišete možete polako da krenete da spremate papirologiju i licence samostalno, ili da potražite pomoć da sve pripreme umesto vas. U svakom slučaju, vodite računa da sve bude dobro pripremljeno i popunjeno. Link do stranice je OVDE.

 

Vozači kamiona deficitarni u Evropi

 

Ko razmišlja da se bavi poslom vozača kamiona može puno informacija da sazna na sajtu FRIGO BRIGADA. Tu je detaljno opisana procedura oko dobijanja posla, kao i na šta treba obratiti pažnju i kako izbeći skupe greške. A za pomoć oko zaposlenja zainteresovani mogu kontaktirati Vasilija na broj 060 33 11 730.

 

Inače, u Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona. Najviše vozača hladnjača – oni su među najvažnijim prevoznicima jer prevoze hranu svakodnevno.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Sto dalje od ove price ide se u firmu sinfelar spedition netolice česka firma je krajnje kriminalna vozi se van regule,pretovari,kradu se vozaci…. zaobilazite ovu pricu