Ekonomija

„Šinvoz“ širi obim poslova, otvoren i novi pogon

Šinvoz
Foto: Zoran Bogaroški

Zrenjaninska kompanija „Šinvoz“ odavno je stekla renome u oblasti remonta šinskih i železničkih vozila, ali je ozbiljno pokrenula i proizvodne programe, pre svega komponenti.

 

-Remont železničkih vozila je nešto što mi sa uspehom radimo decenijama, trenutno imamo tri garniture vozova na remontu, kao i lokomotive, vagone i cisterne od naručilaca posla sa kojima imamo uhodanu saradnju, među kojima su i zapadni privatni operateri. Ali, ono što nas čini posebno ponosnim je izgradnja novog proizvodnog pogona, koji se bavi izradom komponenti, uglavnom za klijente iz zapadnih zemalja, iz Austrije, Nemačke, Češke… – kaže Đorđe Vasić, direktor proizvodnje komponenti u kompaniji „Šinvoz“.  On posebno ističe saradnju  koju „Šinvoz“ ima sa renomiranom multinacionalnom kompanijom „Bombardier“, sa kojom je na snazi dugogodišnji ugovor za izradu kabina i krovova za vozove za saobraćaj na železnicama zapadnih zemalja.

 

Šinvoz
Foto: Zoran Bogaroški

 

-Nakon sertifikacije same fabrike i osposobljavanja ljudstva, krovove već proizvodimo a kabine ćemo početi u narednim danima – najavljuje Vasić, i napominje da su inženjeri, bravari, zavarivači i radnici sličnih profila prošli obuku kod naručioca posla, čime je osigurano kvalitetno odrađivanje ugovornih obaveza.

 

Šinvoz
Foto: Zoran Bogaroški

 

„Šinvoz“ priprema još neke ambiciozne nove projekte, ali bi nedostatak kvalifikovane i dobro obučenih radnika određenih profila mogao da predstavlja ozbiljnu prepreku.

 

-To je razlog da smo mi u firmi oformili radionicu za zavarivanje, odnosno školu zavarivanja u okviru našeg proizvodnog pogona, gde početnike i ljude sa malo iskustva pripremaju inženjeri specijalisti. Nakon uspešno završene obuke te ljude selimo polako u proizvodne pogone, gde stiču iskustvo uz već osposobljene majstore – objašnjava Vasić.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM