Ekonomija

SEZONSKI POSLOVI ZA TINEJDŽERE

ZRENJANIN – Nema puno sezonskih poslova u ponudi, gde bi zrenjaninski tinejdžeri mogli da zarade džeparac tokom leta.

pranje

Dobri poslovi za devojke, poput rada na pranju auto stakala na benzinskim pumpama, rezervišu se još u februaru i martu, daleko pre početka sezone, i to preko Studentske zadruge, a konkurencija je više nego žestoka, jer se od bakšiša baš lepo zaradi. Devojke mogu da nađu i posao promotivnog deljenja letaka, na dan, dva, a ima gazda lokala koji su spremni da rizikuju i na kratko uposle i konobarice koje nisu punoletne.

I momci i devojke imali su priliku ranijih godina da se jave za berbu voća, u zrenjaninskom rasadniku. Tu je ranijih godina moglo da se zaradi koji dinar, otprilike hiljadu do hiljadu i po na dan, naročito na višnjama, ali ove godine posao im je preuzeo berač – kombajn, pa je za ručno branje bilo malo tražnje.

U poljoprivredi može se, ali teško, naći posao i u branju krastavaca, paradajza i drugih povrtarskih kultura, gde je dnevnica nešto preko hiljadu, ali se mladi za njih ne otimaju, a ako i krenu u tu avanturu, brzo odustanu. Za gospodski smatra se posao uzorkovanja pšenice pri otkupu ili lagerovanju u silose, što traje petnaestak dana a plaća se oko 1.500 dinara dnevno.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz