Ekonomija

Saznajte prvi : Predložen stečaj za „Radijator“

ZRENJANIN – Kako saznaje naš potral, u Privrednom sudu Zrenjanin zaprimljen je predlog za otvaranje stečaja za firmu „Radijator“ AD za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva, Beogradska bb Zrenjanin.

Pogoni zrenjaninskog "Radijatora"
Pogoni zrenjaninskog „Radijatora“

Predlagač za otvaranje stečajnog postupka je „Sberbank Srbija“ AD Beograd.

-Predlog za otvaranje stečaja podnet je putem pošte, a zaprimljen je u sudu 27. aprila. Postupajući sudija Privrednog suda, Milan Pajtašev, 28. aprila doneo je zaključak, kojim poziva predlagača da uredi svoj predlog, jer nije uredan – kaže predsednik Privrednog suda u Zrenjaninu, sudija Radomir Radojčić. On napominje da se u roku koji je postupajući sudija odredio, čeka odluka „Sberbank“, da li će urediti predlog, da bi sud mogao dalje da postupa.

-U suprotnom, predlog će biti odbačen kao neuredan – napominje Radojčić.

O poslovnim problemima u zrenjaninskoj fabrici “Radijator” naš portal je nedavno izveštavao, povodom rasprodaje dela imovine, radi namirenja dugova prema poveriocima.

Akcionarsko društvo „Radijator” osnovano je 1932. godine, a od 1946. poslovalo je kao društveno preduzeće. Fabrika je privatizovana 2000. a od 2007. većinski vlasnik je postao konzorcijum hrvatskih firmi, predvođenih bjelovarskom “Ljevaonicom”, sa udelom od 50,62 odsto.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.