Ekonomija

Saznajte prvi : Predložen stečaj za „Radijator“

ZRENJANIN – Kako saznaje naš potral, u Privrednom sudu Zrenjanin zaprimljen je predlog za otvaranje stečaja za firmu „Radijator“ AD za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva, Beogradska bb Zrenjanin.

Pogoni zrenjaninskog "Radijatora"
Pogoni zrenjaninskog “Radijatora”

Predlagač za otvaranje stečajnog postupka je „Sberbank Srbija“ AD Beograd.

-Predlog za otvaranje stečaja podnet je putem pošte, a zaprimljen je u sudu 27. aprila. Postupajući sudija Privrednog suda, Milan Pajtašev, 28. aprila doneo je zaključak, kojim poziva predlagača da uredi svoj predlog, jer nije uredan – kaže predsednik Privrednog suda u Zrenjaninu, sudija Radomir Radojčić. On napominje da se u roku koji je postupajući sudija odredio, čeka odluka „Sberbank“, da li će urediti predlog, da bi sud mogao dalje da postupa.

-U suprotnom, predlog će biti odbačen kao neuredan – napominje Radojčić.

O poslovnim problemima u zrenjaninskoj fabrici “Radijator” naš portal je nedavno izveštavao, povodom rasprodaje dela imovine, radi namirenja dugova prema poveriocima.

Akcionarsko društvo „Radijator” osnovano je 1932. godine, a od 1946. poslovalo je kao društveno preduzeće. Fabrika je privatizovana 2000. a od 2007. većinski vlasnik je postao konzorcijum hrvatskih firmi, predvođenih bjelovarskom “Ljevaonicom”, sa udelom od 50,62 odsto.

Podeli članak
sinovoz
FAM