Ekonomija Vesti Zrenjanin

SAZNAJEMO: Italijanska kompanija „Fulgar“ kupila fabriku „Pompea“

fulgar

„Fulgar“, zaštitni znak italijanskog izvrsnog kvaliteta i internacionalni lider u proizvodnji inovativnih veštačkih prediva, kupio je fabriku „Pompea“, veoma dobro pozicionirani brend čarapa, hulahopki i veša.

 

Oba brenda uspešno posluju u Zrenjaninu, gde imaju pogone u industrijskim zonama.

 

„Ovo je u potpunosti italijanska operacija, jer se sedište kompanije „Fulgar“, koja ima promet od preko 200 miliona evra, nalazi u Castel Goffredu, u srcu regije gde se proizvode čarape. „Fulgar“ je prepoznatljiv kao najveći proizvođač super kvalitetnog 6.6 najlona i evropski je distributer brenda LYCRA®. Jedna je od prvih kompanija, u tekstilnom sektoru, koja je počela da se bavi pitanjem održivog razvoja. „Fulgar“ više od deset godina implementira sveobuhvatan „zeleni program“, uz konstantno rastući portfolio ekološki prihvatljivih proizvoda. S druge strane, „Pompea“ je poznati brend i veliki proizvođački koncern u regiji Mantova. Sa godišnjim prometom od 70 miliona evra poseduje i upravlja direktnom distribucijom brenda ženskog veša „Roberta“, navodi se u zvaničnom saopštenju kompanije „Fulgar“.

 

– Akvizicija je deo projekta čiji je cilj da pomogne ponovno uspostavljanje centralne uloge i vođstva regije, u kojoj se proizvode čarape, na evropskom tržištu hulahopki i veša. Na taj način se delimično štiti prepoznatljiv italijanski karakter brenda. Mi verujemo da će ova operacija koristiti celoj regiji. Radićemo na tome da održavamo tržišno učešće – kaže za portal zrenjaninski.com generalni direktor „Fulgara“ Attilia Casnici.

 

Oglasili su se i iz kompanije „Pompea“.

 

– U proteklim mesecima, takođe, imali smo azijske investitore i internacionalne fondove zainteresovane za akviziciju. Moja porodica i ja imamo duboke korene u ovoj regiji i oduševljeni smo što „Pompea“ ostaje u italijanskim rukama. Time smo sačuvali budućnost brenda i posao za zaposlene – ističe Alessandro Rodella, vlasnik „Pompee“.

 

fulgar

 

„Fulgar“ internacionalni lider na tržištu sintetičkog prediva

 

U saopštenju „Fulgara“ navodi se i da je ova kompanija internacionalni lider na tržištu sintetičkog prediva. Pokrenuta je kasnih 70-tih godina prošlog veka, u Castel Goffredu (Mantova), u italijanskoj regiji gde se proizvode čarape.

 

„Fulgar je izborio poziciju lidera u sektoru na internacionalnoj sceni, potvrđujući svoj internacionalni pristup sa novim proizvodnim centrima i postrojenjima. U poslednje tri godine kompanijsko ulaganje u istraživanje i razvoj ima konstantan rast. Preuzeta odgovornost prema zaštiti životne sredine je takođe doprinela njegovom uspehu. Izražena je kroz projekte i inicijative i uključujuje kompletan proizvodni proces. „Fulgar“ je prisutan u svim sektorima tekstilne industrije, od čarapa do kružnog pletenja, veša, kupaćih kostima i sportske odeće. Nudi odlične proizvode koji se ističu svojim kvalitetom i jedinstvenošću, uvek poštujući „Made in Italy“ tekstilnu tradiciju“, navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se i da je njihova mnogostranost rezultat dizajna, razvoja i proizvodnog procesa koji takođe obezbeđuje odgovor na zahtev klijenta u smislu upotrebe i komfora.

 

„Fulgar“ je ekskluzivni distributer u Evropi i Turskoj brendova Lycra® Fibre, Lycra T400® i Elaspan® Fibre. U 2012. godini „Fulgar“ je ušao u partnerstvo sa Solvay grupom čime je postao distributer i ekskluzivni proizvođač Emana® vlakana, uglavnom za Evropu, Severnu Ameriku i Srednji Istok“, saopštavaju iz kompanije.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM