• Rešenjem Vlade Srbije biće proširena Slobodna zona Zrenjanin

    Slobodna zona Zrenjanin, rešenjem Vlade Republike Srbije, biće proširena za 392 hektara, u zonama „Jugoistok 2-A“, „Jugoistok 2-B“ i „Jugoistok 2-D“.   Data je saglasnost da u režimu slobodne zone mogu poslovati kompanije „Linglong International Europe“ doo Zrenjanin i „Green Miles Chemicals“ doo iz Novog Sada.   „Linglong“ planira gradnju fabričkih postrojenja za izradu pneumatika […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rešenjem Vlade Srbije biće proširena Slobodna zona Zrenjanin

    Slobodna zona Zrenjanin, rešenjem Vlade Republike Srbije, biće proširena za 392 hektara, u zonama „Jugoistok 2-A“, „Jugoistok 2-B“ i „Jugoistok 2-D“.

     

    Data je saglasnost da u režimu slobodne zone mogu poslovati kompanije „Linglong International Europe“ doo Zrenjanin i „Green Miles Chemicals“ doo iz Novog Sada.

     

    „Linglong“ planira gradnju fabričkih postrojenja za izradu pneumatika za motorna vozila, na 393.660 kvadratnih metara, a u to će investirati 252 miliona evra. U nabavku najsavremenije opreme uložiće još 546,7 miliona evra.

     

    „Green Miles Chemicals“ planira gradnju pogona za proizvodnju fosfata, na površini od 8.000 kvadratnih metara. Ova investicija vredna je nešto preko 20 miliona evra.

     

    Kada budu u punom kapacitetu, u „Linglongu“ bi trebalo da radi 1218, a u kompaniji „Green Miles Chemicals“ 150 radnika.

     

    Pročitajte još: HARMONIJA: Novi ultra moderni stambeno-poslovni objekat u srcu grada

     

    Slobodna zona Zrenjanin osnovana je 2005. godine, a u septembru iste godine počela je sa radom. U startu se prostirala na površini od šest hektara i 29 ara. U aprilu 2012. godine proširena je za 91,75 hektara, a u oktobru 2018. za još dva hektara i 38,5 ara. Zona je infrastrukturno opremljena, izgrađena je putna infrastruktura, gasna mreža i telekomunikacije, elektroenergetska mreža, voda, kanalizacija…

     

    U Slobodnoj zoni Zrenjanin posluje više firmi.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija