Ekonomija YSLAJDER

REŠENJE O BANKROTU “JUGOREMEDIJE” POSTAJE PRAVOSNAŽNO

Fabrika lekova "Jugoremedija"

ZRENJANIN – Rešenje o bankrotstvu zrenjaninske farmaceutske kuće “Jugoremedija” u stečaju, za dva dana biće pravosnažno, kaže za portal zrenjaninski.com stečajni upravnik Radovan Savić, a onda kreću ubrzane pripreme za prodaju imovine fabrike.

Fabrika lekova "Jugoremedija"
Fabrika lekova “Jugoremedija”

– Na rešenje o bankrotu može da se žali samo stečajni upravnik, a ja to neću učiniti, i Odbor poverilaca, a malo je verovatno da će to biti slučaj, jer bi se samo odugovlačio postupak. Zbog toga očekujem da će rešenje biti pravosnažno već u sredu, a sledeće nedelje pokrenuću proceduru, odnosno biće objavljen javni poziv za izbor procenitelja imovine “Jugoremedije” – precizira stečajni upravnik ove firme u stečaju Radovan Savić.

On veruje da podaja imovine “Jugoremedije” može da se pripremi i odradi u najkraćem roku.

– Ne očekujem nikakve zastoje i prepreke, procenitelj bi posao mogao da završi za četrdesetak dana najviše i verujem da će već početkom marta prodaja biti realizovana – napominje Savić, uz opasku da je zakup fabrike otkazan i da je u pripremi primopredaja imovine, kako bi se blagovremeno obezbedilo da potencijalni kupac preuzme imovinu.

Podeli članak
sinovoz
FAM