• Raspisano 12 javnih poziva namenjenih poslodavcima i nezaposlenima

    Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 12 javnih poziva/konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima biti uključeno 20.165 lica sa evidencije nezaposlenih, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom. Za ove namene opredeljeno je 6,5 milijardi dinara.   PROČITAJTE JOŠ: GLM-RS traži motivisane osobe za rad u pogonu u Zrenjaninu   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Raspisano 12 javnih poziva namenjenih poslodavcima i nezaposlenima

    Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 12 javnih poziva/konkursa, putem kojih će kroz direktnu finansijsku podršku poslodavcima i nezaposlenima biti uključeno 20.165 lica sa evidencije nezaposlenih, od kojih 2.285 osoba sa invaliditetom. Za ove namene opredeljeno je 6,5 milijardi dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: GLM-RS traži motivisane osobe za rad u pogonu u Zrenjaninu

     

    Kao i prethodnih godina težište će biti na teže zapošljivim kategorijama lica. To su mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoročno nezaposleni, korisnici novčane socijalne pomoći i lica u statusu  viška zaposlenih.

     

    Većina javnih poziva/konkursa biće otvorena do 30. novembra. Rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom je 31. decembar. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 31. marta. Rok za podnošenje zahteva potencijalnih izvođača javnih radova ističe 15. marta.

     

    Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, poštom ili elektronskim putem.

     

    PROČITAJTE JOŠ: LINGLONG zapošljava: Objavljen konkurs za dve radne pozicije

     

    Sve informacije za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, neophodna podrška, podnošenje zahteva prema aktuelnim javnim pozivima biće dostupne sajtu NSZ, kao i putem zvanične stranice na društvenoj mreži LinkedIn.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]