• Radnici „Radijatora“ ispred fabrike, proizvodnja stala

    Radnici zrenjaninskog „Radijatora“ od 1. septembra više nisu zaposleni, jer im je poslodavac, beogradski „Nodular“ koji je fabriku zakupio, uručio otkaze. I to dan pre nego što je trebalo da se radnicima isplati avgustovska zarada.   U fabrici je trenutno anagažovano 25 radnika na održavanju, oni jedini smeju da uđu u fabriku, a fabriku čuva […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radnici „Radijatora“ ispred fabrike, proizvodnja stala

    Radnici zrenjaninskog „Radijatora“ od 1. septembra više nisu zaposleni, jer im je poslodavac, beogradski „Nodular“ koji je fabriku zakupio, uručio otkaze. I to dan pre nego što je trebalo da se radnicima isplati avgustovska zarada.

     

    Radnici „Radijatora“ ispred fabrike

    U fabrici je trenutno anagažovano 25 radnika na održavanju, oni jedini smeju da uđu u fabriku, a fabriku čuva privatno obezbeđenje. U fabričkom krugu su jutros bila i jedna policijska kola sa službenicima.

     

    Radnici „Radijatora“ ispred fabrike

    Stotinak radnika danas se okupilo ispred fabričke kapije da javnosti ukaže kakve nesagledive posledice mogu nastati time što u fabrici, prema njihovim rečima, danas od podneva neće ostati niko.
    • Zakupac, firma „Nodular“,sa Zvezdare, jednostavno je izašao iz fabrike i ostavio peći potpuno neobezbeđene, peći sa 30 tona tečnog gvožđa. U fanrici je ostalo i 100 tona piralena. To može da izazove katastrofu širih razmera, i to je velika opasnost ne samo za grad nego i šire. Zakupac je bio dužan da fabriku ostavi u stanju u kakvom je preuzeo a ne ovako, kaže Vladimir Prebiračević koji je do 1. septembra bio šef jedna proizvodne linije.

     

    • Fabriku je preuzeo stečajni upravnik Miloš Borovčanin koji nam je otvoreno rekao da on sa zakupcem nema ništa, da je on tu da zaštiti imovinu i na kraju sebe.
    Radnicima je „Nodular“ ostao dužan pola julske i celu avgustovsku platu. Nemaju ideju kako će je i od koga dobiti. Neki od njih tvrde da je „Nodular“ kad je uzimao fabriku u zakup, ostavio depozit iz kog bi se namirile plate radnicima. Ukupan dug za plate je oko 20 miliona dinara a radnici tvrde da poslednja tri meseca ni struja nije plaćena, a i ko zna kakvi su još dugovi pravljeni.
    Jutros u fabrici nije bio ni stečajni upravnik Miloš Borovčanin ni njegov zamenik Ljupče Nakov.Radnici su ih očekivali. Ispred fabrike stajao je kamion spreman da preuzme ugovorenu robu.
    Poslednjih meseci u „Radijatoru“ je proizvodnja bila prosečna, između 650 i 750 tona. Zašto je došlo do ovakvog epiloga jednogodišnjeg zakupa, danas nije imao ko da nam kaže. Nezvanično, kompletan izvoz „Radijatora“ išao je preko firme Nedeljka Grubeše, vlasnika „Radijatora“ u stečaju. Navodno, u problemu je Grubeša, izvoz je stao, a „Nodular“ se, bukvalno preko noći, spakovao i otišao.

     

    Radnici „Radijatora“ ispred fabrike

    Radnici kao vlasnika „Nodulara“ spominju Ivana Pantelića i njegovog brata Aleksnadra, koji je bio direktor u Zrenjaninu.

    Pokušali smo da dobijemo neku informaciju od Ivana Pantelića, ali se on na telefon koji nam je poznat, nije javljao.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija