• RADNICI BILI U PRAVU, NIŠTA OD OPORAVKA FABRIKE

    KUMANE – Privatni izvršitelj Branko Plavišić oglasio je za prodaju zgradu i zemljište preduzeća „Biser“ iz Kumana po tužbi „Interallis chemicals“ iz Beograda zbog duga od 9 miliona i 250 hiljada dinara. Prodaja je zakazana za 17. jun. Početna cena za zgradu hemijske industrije i parcele od nešto više od jednog hektara je 2.775.000 dinara. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    RADNICI BILI U PRAVU, NIŠTA OD OPORAVKA FABRIKE

    KUMANE – Privatni izvršitelj Branko Plavišić oglasio je za prodaju zgradu i zemljište preduzeća „Biser“ iz Kumana po tužbi „Interallis chemicals“ iz Beograda zbog duga od 9 miliona i 250 hiljada dinara. Prodaja je zakazana za 17. jun. Početna cena za zgradu hemijske industrije i parcele od nešto više od jednog hektara je 2.775.000 dinara.

    Sedište fabrike "Biser"
    Sedište fabrike „Biser“

    Nekad fabrika od koje je živelo celo selo, već godinama je u problemima. Prošle godine izgledalo je da će se uz pomoć unapred pripremljenog plana reorganizacije izvući iz stečaja, ali izgleda da spasa ipak nije bilo.

    U pogonima se odvijala proizvodnja, ali zaposleni nisu dobijali redovnu platu. Kako nam je pre nekoliko meseci rekao direktor Žarko Novaković, u fabrici su se proizvodili tečnost za suđe i omekšivač kao robna marka za „Metro“, a vođeni su pregovori i sa jednim trgovinskim lancem iz Albanije. Tada je u proizvodnji bilo angažovano između 50 i 70 radnika.

    Tekst objavljen na portalu izazvao je mnogo komentara bivših i tadašnjih radnika „Bisera“ koji su tvrdili da dugovi nisu vraćeni, a da su najkraćih rukava ostali radnici. Izgleda da su radnici bili u pravu i da od velikih planova nije bilo ništa.

    Osim ove imovine koja će se prodati da se namiri beogradski poverilac, „Biser“ iz Kumana ima 7.000 kvadrata proizvodnog prostora, svoju trafo stanicu, bunar, agregate, i još 8 hekatara zemljišta pogodnog za svaku namenu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija