Ekonomija

RADNICI BILI U PRAVU, NIŠTA OD OPORAVKA FABRIKE

biser kumane

KUMANE – Privatni izvršitelj Branko Plavišić oglasio je za prodaju zgradu i zemljište preduzeća „Biser“ iz Kumana po tužbi „Interallis chemicals“ iz Beograda zbog duga od 9 miliona i 250 hiljada dinara. Prodaja je zakazana za 17. jun. Početna cena za zgradu hemijske industrije i parcele od nešto više od jednog hektara je 2.775.000 dinara.

Sedište fabrike "Biser"
Sedište fabrike „Biser“

Nekad fabrika od koje je živelo celo selo, već godinama je u problemima. Prošle godine izgledalo je da će se uz pomoć unapred pripremljenog plana reorganizacije izvući iz stečaja, ali izgleda da spasa ipak nije bilo.

U pogonima se odvijala proizvodnja, ali zaposleni nisu dobijali redovnu platu. Kako nam je pre nekoliko meseci rekao direktor Žarko Novaković, u fabrici su se proizvodili tečnost za suđe i omekšivač kao robna marka za „Metro“, a vođeni su pregovori i sa jednim trgovinskim lancem iz Albanije. Tada je u proizvodnji bilo angažovano između 50 i 70 radnika.

Tekst objavljen na portalu izazvao je mnogo komentara bivših i tadašnjih radnika „Bisera“ koji su tvrdili da dugovi nisu vraćeni, a da su najkraćih rukava ostali radnici. Izgleda da su radnici bili u pravu i da od velikih planova nije bilo ništa.

Osim ove imovine koja će se prodati da se namiri beogradski poverilac, „Biser“ iz Kumana ima 7.000 kvadrata proizvodnog prostora, svoju trafo stanicu, bunar, agregate, i još 8 hekatara zemljišta pogodnog za svaku namenu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM