• Prvo stečaj pa hapšenje: Za nekoliko godina rada firma mnoge ojadila

    Firma „Banat MNS Agro“ iz Zrenjanina, čije odgovorno lice M. R. (46) je uhapšeno ove nedelje u akciji Ministarstva unutrašnih poslova, rešenjem ovdašnjeg Privrednog suda otišla je u stečaj još sredinom 2019. godine, o čemu je portal zrenjaninski.com pisao u to vreme.   Zahtev za pokretanje stečaja podnela je Banca Intesa, zbog duga od 107.326 […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prvo stečaj pa hapšenje: Za nekoliko godina rada firma mnoge ojadila

    Firma „Banat MNS Agro“ iz Zrenjanina, čije odgovorno lice M. R. (46) je uhapšeno ove nedelje u akciji Ministarstva unutrašnih poslova, rešenjem ovdašnjeg Privrednog suda otišla je u stečaj još sredinom 2019. godine, o čemu je portal zrenjaninski.com pisao u to vreme.

     

    Zahtev za pokretanje stečaja podnela je Banca Intesa, zbog duga od 107.326 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: 4 važne prednosti Facebook oglašavanja koje mogu uticati na gotovo svačiji biznis

     

    Sud je u to vreme zaključio da je firma u blokadi neprekidno 122 dana i da njena ukupna dugovanja iznose nešto više od 21 milion dinara. Takođe, utvrđeno je da je preduzeće prezaduženo i trajno nesposobno za plaćanje.

     

    Stečaj nad preduzećem je okončan u julu 2020. godine, a nastavljen je samo u odnosu na stečajnu masu. Firma je u međuvremenu brisana iz registra aktivnih privrednih društava.

     

    „Banat MNS Agro“ je, inače, osnovan u maju 2015. godine i vodio se kao preduzeće koje se bavi trgovinom na veliko žitaricama, duvanom i hranom za životinje.

     

    Uzeli robu, a nisu je platili

     

    Podsetimo, pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a uhapsili su M. R. zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

     

    Sumnja se da je on, kao odgovorno lice u preduzećima „Banat MNS Agro“ i „Dane trans 023“ iz Zrenjanina, zajedno sa S. M. i jednom osobom za kojom se traga, od avgusta 2017. do jula 2019. godine, pribavio za sebe protivpravnu imovinsku korist. Oni su, naime, predstavnike više firmi sa teritorija Novog Sada, Zrenjanina i Sombora prevarili da će preuzetu robu platiti i vratiti uzetu pozajmicu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Na taj način su pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist od 46.129.314 dinara i u istom iznosu pričinili štetu oštećenima. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]