• Prvo procena vrednosti, pa prodaja i preostale imovine firme „Yuko“ iz Žitišta

    Agencija za licenciranje stečajnih upravnika i njena poverenica Dragica Arsić objavili su javni poziv stručnim licima za procenu vrednosti kompanije „Yuko“ iz Žitišta. Procenitelji bi trebalo da utvrde vrednost kompanije kao pravnog lica, zatim vrednost celokupne imovine, kao i da predlože da li je celishodnije prodavati je kao pravno lice ili njenu imovinu i imovinske […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prvo procena vrednosti, pa prodaja i preostale imovine firme „Yuko“ iz Žitišta

    Agencija za licenciranje stečajnih upravnika i njena poverenica Dragica Arsić objavili su javni poziv stručnim licima za procenu vrednosti kompanije „Yuko“ iz Žitišta. Procenitelji bi trebalo da utvrde vrednost kompanije kao pravnog lica, zatim vrednost celokupne imovine, kao i da predlože da li je celishodnije prodavati je kao pravno lice ili njenu imovinu i imovinske celine.

     

    Stečaj u kompaniji „Yuko“ iz Žitišta otvoren je u martu 2010. Već mesec dana kasnije proglašeno je njeno bankrotstvo. U međuvremenu je u nekoliko navrata prodavana imovina kako bi se namirili poverioci.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Deset najtraženijih zanimanja u Zrenjaninu: Perspektive i mogućnosti zapošljavanja

     

    Prema podacima iz poslednjeg kvartalnog izveštaja stečajne upravnice, iz septembra prošle godine, ukupna vrednost imovine je 69,8 miliona dinara. Najvrednije su nekretnine, postrojenja i oprema, čija je vrednost procenjena na 59,2 miliona dinara.

     

    Na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika piše da je, od nekadašnje imovine velike vrednosti, preostao lokal na Novom Beogradu, kao i živinarska farma, sa upravnom zgradom, živinarnicima i ekonomskim dvorištem u Međulužju. Od imovine su zabeleženi i udeli koje ova kompanija ima u drugim preduzećima, a na spisku su i kombinat „Servo Mihalj“ i Industrija tepiha „Proleter“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Izdaje se lokal u naselju Lesnina: Odlično mesto za vaš biznis (Foto)

     

    Preduzeća za uzgoj živine „Yuko“ svojevremeno je funkcionisalo unutar poslovnog sistema „Agroživa“, koji se u međuvremenu urušio.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]