• Prosečna neto zarada u srednjem Banatu ispod republičkog proseka

    Prosečna neto zarada u Srednjobanatskom okrugu u maju je iznosila 65.857 dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku.   Prema tim podacima, u našem regionu su najviše zarađivali Zrenjaninci, čija je prosečna plata, bez poreza i doprinosa, iznosila 68.191 dinar.   PROČITAJTE JOŠ: Nova šansa za posao: Hotel „Vojvodina“ raspisao konkurs za zapošljavanje   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prosečna neto zarada u srednjem Banatu ispod republičkog proseka

    Prosečna neto zarada u Srednjobanatskom okrugu u maju je iznosila 65.857 dinara, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

     

    Prema tim podacima, u našem regionu su najviše zarađivali Zrenjaninci, čija je prosečna plata, bez poreza i doprinosa, iznosila 68.191 dinar.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nova šansa za posao: Hotel „Vojvodina“ raspisao konkurs za zapošljavanje

     

    Republički zavod za statistiku navodi da je prosečna majska zarada u opštini Nova Crnja bila 60.593 dinara. Po visini prosečnih zarada sledi opština Žitište, u kojoj je u maju prosečna neto plata iznosila 59.873 dinara.

     

    U opštini Sečanj prosečna plata je bila 59.367 dinara, dok su najmanje zarađivali Novobečejci. U ovoj srednjobanatskoj opštini prosečna neto plata je iznosila 58.826 dinara.

     

    Prosečna zarada u srednjem Banatu, kao i u gradu Zrenjaninu, ispod je republičkog proseka. Prosečna zarada u Srbiji bez poreza i doprinosa u maju je iznosila 74.168 dinara.

     

    Inače, medijalna neto zarada za maj ove godine u Srbiji je iznosila 56.582 dinara, što znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do tog iznosa, saopštio je Republički zavod za statistiku.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ovaj podatak je za većinu radnika prihvatljiviji. I mnogi ekonomisti se slažu da je najbolji pokazatelj plata u Srbiji medijalna zarada jer se njom obuhvataju svi poslodavci koji su Poreskoj upravi dostavili elektronski popunjen obrazac s obračunatim zaradama. Obuhvaćene su zarade zaposlenih u radnom odnosu, ali i zarade mimo radnog odnosa, odnosno ugovori o privremeno – povremenim poslovima. Statistika ne obuhvata naknade po osnovu ugovora o delu i sve naknade za koje se ne plaćaju porezi i doprinosi.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija